ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

ΜΥΝΗΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΗ
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ
FIREFOX
ή
GOOGLE CHROME

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..
facebook twitter gplus rss

Κατεβάστε την Android εφαρμογή μας για να περιηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στο ιστολόγιο μας.

Κάθε μέρα το πρωί ...

... βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου
Με πολλή υπομονή
Με φόβο και μακροθυμία,
Με αγάπη θεού,
Με όλη την προθυμία ψυχής και σώματος,
Με ταπείνωση πολλή,
Με υπομονή θλίψης της καρδιάς και προσεκτική φύλαξη της
Με προσευχή πολλή
Με προσευχή για τους άλλους με στεναγμούς,
Με αγνότητα γλώσσας,
Με προσοχή στα μάτια.
Να μη οργίζεσαι κι αν ακόμα σε ατιμάζουν, αλλά έχοντας ειρήνη μέσα σου•
Να μην ανταποδίνεις κακό αντί κακού
Να μην προσέχεις τα λάθη των άλλων
Να μη δίνεις αξία στον εαυτό σου, πού είναι κάτω από όλα τα κτίσματα
Να αντιτάσσεται και να απαρνείσαι την ύλη και όλα όσα έχουν σχέση με τη σάρκα.
Να ζεις:
Με διάθεση άρσης σταυρού, Με αγωνιστικό φρόνημα, Με πτωχεία του πνεύματος,
Με άσκηση και προαίρεση πνευματική,
Με μετάνοια και δάκρυα,
Με αγώνα πολέμου,
Με διάκριση,
Με αγνότητα ψυχής,
Με φαγητό όπως πρέπει,
Δουλεύοντας με ησυχία το εργόχειρο,
Με νυχτερινές αγρυπνίες,
Υπομένοντας την πείνα και τη δίψα, το κρύο και τη γύμνια,
Κοπιάζοντας. και πάνω άπ' όλα και μαζί μ' αυτά:
Να κλείνεις ό ίδιος τον τάφο από πάνω σου σαν να έχεις πεθά¬νει,
Έχοντας το φρόνημα πώς κοντά σου βρίσκεται ό θάνατος κά¬θε στιγμή...
Θα θελήσει άραγε να ακούσει ό σύγχρονος άνθρωπος τα μηνύματα αυτά πού μας στέλνουν οι αρχαίοι ασκητές της Θηβαΐδος και οι άλλοι αντίστοιχοί τους; Θα το θελήσει;

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

H ΠΙΣΤΗ

H ΠΙΣΤΗ
Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται" Γέρων Παϊσιος

ΑΦΕΣΙΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ
ΕΠΙΚΑΛΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΔΗΣ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΘΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά Οργάνων

Δωρεά Οργάνων
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

Η βοήθεια της Εκκλησίας

Κάνε κλικ στην εικόνα να δεις που μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια...

ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ
]]> . . .
Από το Blogger.

ΟΛΑ FREE

ΟΛΑ FREE
ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

TRANSLATE


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ζούμε εσχάτους καιρούς. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τέτοια σημαία καιρών. Εσχάτους, γιατί φανερά πια ο θεός της γης είναι το χρήμα και όλοι ζουν εξαρτημένοι από αυτό αφήνοντας τα πνευματικά αγαθά και διδάγματα έξω από τον τρόπο της ζωής τους. Τρόπος ζωής σήμερα είναι οι επιταγές του αντίχριστου και απάνθρωπου Ταλμούδ. Όπλο το χρήμα που χρησιμοποιείται για την απόλυτη υποταγή και την αφαίρεση κάθε είδους ελευθερίας πνευματικής και υλικής από τους λαούς. Χρήμα που δεν είναι μέσο, αλλά αυτοσκοπός.

Εσχάτους, γιατί ανακηρύχθηκε από τις σκοτεινές δυνάμεις που κυβερνούν ηύψιστη ύβρις προς την Αγία Τριάδα, η νομιμοποίηση του τρίτου φύλου. Αυτό έρχεται σε κάθετη αντίθεση με το «άρσεν κα θήλυ εποίησεν αυτούς» (Τριαδική Δογματολογία Αγίου Όρους, παραγρ. 556). Επιπλέον της προσβολής αυτής, θεωρείται ότι η ομοφυλοφιλία είναι η θέοση, (βλέπε Ταλμούδ, το ιερό βιβλίων των εν αποστασία, το οποίο επιτίθεται κατά της ανθρωπότητας).


Έσχατοι καιροί γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι διαιρεμένη σε εκατοντάδες σχίσματα και αιρέσεις· ο ένας Πατέρας κατηγορεί τον άλλον, ο αδερφός βρίζει αδερφό, την στιγμή που ο ίδιος ο Χριστός κηρύσσει την Αγάπη και που με μεγάλη ακρίβεια λέει «αν είστε αγαπημένοι μεταξύ σας, αυτό δηλώνει πως είστε αδέρφια μου». Και σήμερα όχι μόνο δεν είναι αδερφωμένοι, αλλά αναζητούν οπαδούς στις διάφορες συνόδους του πάτριου και όχι στρατιώτες του Χριστού και της αγάπης· στο δε νέο, οδηγείται ο λαός ως πρόβατο επί σφαγή στην πανθρησκεία (ένωση με αγάπη αλλά όχι εν αληθεία= κατάργηση Ορθοδοξίας= οικουμενισμός), στον τρόπο δηλαδή ζωής που ανυψώνει ότι πιο έκφυλο, πρόστυχο και απάνθρωπο μπορεί να σκεφτεί ανώμαλος νους, δηλαδή νους εν αποστασία από την Αγάπη προς τον εαυτό και προς τον συνάνθρωπο. Χαρακτηριστικά βλέπουμε το παπικό κτιστό πνεύμα να βρίσκεται σε κοινό ποτήριο με το άκτιστο πνεύμα (πάπας- κοσμικό φρόνημα και οικουμενικός πατριάρχης- ορθόδοξο φρόνημα) και σε ιερούς τόπους (Πόλη και Άγιοι Τόποι) να μαζεύονται και να συλλειτουργούν. Ο Βαρθολομαίος και πάμπολλοι άλλοι μητροπολίτες και πατριάρχες χαρίζουν το κοράνι….. δηλαδή ακυρώθηκαν όλοι οι άγιοί μας και οι ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας. Υπάρχει αποστασία Ορθοδόξου Πίστεως όχι μόνο σαν θρησκεία, αλλά και σαν τρόπο ζωής και αυτό πια είναι ολοφάνερο !!!


Ορθόδοξοι Πατέρες, παλαιοί και σύγχρονοι μας αφήνουν κληρονομιά οδηγίες ΚΑΙ για την σημερινή εποχή. Είναι όμως τέτοια η λύσσα του προδοτικού συστήματος που κάνουν ότι μπορούν για να διαστρεβλώσουν αυτή την κληρονομιά, να την διαψεύσουν, να την εξαφανίσουν. Ακόμα και "εκπρόσωποι" της εκκλησίας την πολεμούν με κάθε τρόπο· αλλά το «Φως εν τη σκοτία φαίνει». Η κληρονομιά αυτή ονομάζεται «προφητείες». Όλοι ανεξαιρέτως οι Πατέρες λένε τα ίδια πράγματα. Πολύ σημαντικό κοινό σημείο σε όλα τα γραμμένα και ειπωμένα είναι η «μετάνοια». Και αντί σήμερα να βγουν όλοι να μιλήσουν στον κόσμο ώστε να νοήσει ο κόσμος ποιος είναι, τι έχει κάνει έως τώρα στην ζωή του και ποιος ο ρόλος του στην γη, να κατανοήσει το πώς θεουργεί και πώς αγγίζει την θέοση, το πώς περνά από την υποδούλωση την πνευματική αλλά και την υλική στην ελευθερία, βγαίνουν και τον στέλνουν ακόμα πιο πολύ στον τάφο του, στην υποδούλωσή του, στην εξάρτησή του και τελικά στον δεύτερο θάνατό του. Χωρίς μετάνοια και αδερφοσύνη τίποτα καλό δεν πρόκειται να γίνει. Όποιος πιστεύει ότι χωρίς να βάλει την Αγάπη στην καρδιά του και να αλλάξει ο ίδιος μέσα του (μετάνοια) θα έρθει η ανάσταση του τόπου και της Ορθοδοξίας «πλανάται πλάνην οικτράν».
Σε αυτές τις προφητείες, που παραθέτονται στο παρακάτω βίντεο με ερμηνεία όπου χρειάζεται, οι Πατέρες μιλούν και αλληγορικά και ρεαλιστικά. Το πώς μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος το ρεαλιστικό από το πραγματικό είναι ένα μέγα σημείο των καιρών. Είναι άλλο να ακούς για μια προφητεία, και άλλο να την ζεις. Είναι άλλο να ακούς και να διαβάζεις για έναν βασιλέα απεσταλμένο του Θεού και άλλο να τον γνωρίζεις και να βλέπεις τα σημεία που είπαν οι Πατέρες. Στο βίντεο που ακολουθεί θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗ.


Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι το σκοτεινό σύστημα που κυβερνά τον πλανήτη έχει φροντίσει ως έσχατή του λύση να φανερώσει έναν δικό του βασιλέα για να πλανήσει τους λαούς. Αυτό όμως που δεν μπορεί να κάνει είναι να εμφανίσει όλα τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο αληθινός βασιλεύς του Θεού απεσταλμένος, ούτε μπορεί να κηρύξει το Ευαγγέλιο σε όλη την Γη και να εφαρμόσει τον χριστιανικό τρόπο ζωής της Ορθοδοξίας, όπως διευκρινίζουν οι Πατέρες.


Να θυμάστε ότι τα πάντα γίνονται με τρόπο ανθρώπινο, τίποτα δεν είναι σε στυλ Hollywood με μαγικές σκούπες και ραβδάκια. Όλα έχουν να κάνουν με την ελευθερία του ανθρώπου και με την Αγάπη. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΒΑΤΑ. Συναντήσεις τύπου «Μυστράς» και τα σχετικά που κυκλοφόρησαν είναι εκτός Ορθοδοξίας. Νοήστε ποια είναι η Αλήθεια των πραγμάτων, μελετήστε τις γραφές και τα ειπωμένα και μετανοήστε για ό,τι κακό έχετε κάνει και αδερφωθείτε. Γιατί «ό,τι σπείρεις, θερίσεις», σπείρετε μετάνοια και αδερφοσύνη και αυτό θα θερίσετε. Σήμερα σπέρνετε φθόνο και ζήλια, εγωισμό, και να που καταντήσαμε… Αδερφωθείτε και ζητήστε από τον Θεό να βοηθήσει. Εκπρόσωποί Του υπάρχουν ανάμεσά μας άξιοι.


Ζητήστε να ενωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα για να ενωθεί επιτέλους και ο λαός και ζητήστε να γίνει το «ως εν ουρανώ και επί της γης», και να ακουστεί επιτέλους το «Δόξα εν Υψίστοις Θεό και επί Γης ειρήνη εν Ανθρώποις ευδοκία».

ΘΕΟΤΟΚΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

FACEBOOK

Π. ΠΑΙΣΙΟΣ

Άγιος Παναγής Μπασιάς

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

TΡΙΩΔΙΟΝ

TΡΙΩΔΙΟΝ
Περιχαρῶς δεξώμεθα πιστοί, τὸ θεόπνευστον διάγγελμα τῆς Νηστείας, ὡς πρῴην οἱ Νινευῖται, καὶ αὖθις πόρναι καὶ τελῶναι, τὸ τῆς μετανοίας κήρυγμα, παρὰ τοῦ Ἰωάννου, δι' ἐγκρατείας ἑτοιμασθῶμεν πρὸς μετουσίαν, τῆς ἐν τῇ Σιὼν δεσποτικῆς ἱερουργίας, διὰ δακρύων προκαθαρθῶμεν τοῦ ἐν αὐτῇ θείου Νιπτῆρος, προσευξώμεθα ἰδεῖν τὴν τοῦ τυπικοῦ ἐνταῦθα, Πάσχα τελείωσιν, καὶ τοῦ ἀληθινοῦ ἀνάδειξιν, παρασκευασθῶμεν εἰς προσκύνησιν τοῦ Σταυροῦ, καὶ τῆς Ἐγέρσεως Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, βοῶντες πρὸς αὐτόν· Μὴ καταισχύνῃς ἡμᾶς, ἀπὸ τῆς προσδοκίας ἡμῶν φιλάνθρωπε!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Έκτρωση :

Έκτρωση :
ψυχοσωματικές επιπτώσεις (video)

ΑΓΓΕΛΟΙ

ΤΥΠΙΚΟΝ ΤΗ Μ. Χ. Ε

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού
(Περιεχόμενα)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το banner μας

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤO

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ

ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΥ
ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ

Eν κατακλείδι, παρακαλώ με ταπείνωση, Πατέρες και αδελφοί, να βοηθήσετε και εμένα τον αμαρτωλό και αδιάφορο για την σωτηρία μου, με την προσευχή σας…και έτσι να ξυπνήσω απο την αναισθησία μου και να καλώ το όνομα του Κυρίου μας για βοήθειά μου. Αμήν. (Ιερομ. Κλεόπας Ηλίε, Ρουμάνος)......

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΤΥΠΙΚΟΝ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ
ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ