ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

ΜΥΝΗΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΗ
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ
FIREFOX
ή
GOOGLE CHROME

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..
facebook twitter gplus rss

Κατεβάστε την Android εφαρμογή μας για να περιηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στο ιστολόγιο μας.

Κάθε μέρα το πρωί ...

... βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου
Με πολλή υπομονή
Με φόβο και μακροθυμία,
Με αγάπη θεού,
Με όλη την προθυμία ψυχής και σώματος,
Με ταπείνωση πολλή,
Με υπομονή θλίψης της καρδιάς και προσεκτική φύλαξη της
Με προσευχή πολλή
Με προσευχή για τους άλλους με στεναγμούς,
Με αγνότητα γλώσσας,
Με προσοχή στα μάτια.
Να μη οργίζεσαι κι αν ακόμα σε ατιμάζουν, αλλά έχοντας ειρήνη μέσα σου•
Να μην ανταποδίνεις κακό αντί κακού
Να μην προσέχεις τα λάθη των άλλων
Να μη δίνεις αξία στον εαυτό σου, πού είναι κάτω από όλα τα κτίσματα
Να αντιτάσσεται και να απαρνείσαι την ύλη και όλα όσα έχουν σχέση με τη σάρκα.
Να ζεις:
Με διάθεση άρσης σταυρού, Με αγωνιστικό φρόνημα, Με πτωχεία του πνεύματος,
Με άσκηση και προαίρεση πνευματική,
Με μετάνοια και δάκρυα,
Με αγώνα πολέμου,
Με διάκριση,
Με αγνότητα ψυχής,
Με φαγητό όπως πρέπει,
Δουλεύοντας με ησυχία το εργόχειρο,
Με νυχτερινές αγρυπνίες,
Υπομένοντας την πείνα και τη δίψα, το κρύο και τη γύμνια,
Κοπιάζοντας. και πάνω άπ' όλα και μαζί μ' αυτά:
Να κλείνεις ό ίδιος τον τάφο από πάνω σου σαν να έχεις πεθά¬νει,
Έχοντας το φρόνημα πώς κοντά σου βρίσκεται ό θάνατος κά¬θε στιγμή...
Θα θελήσει άραγε να ακούσει ό σύγχρονος άνθρωπος τα μηνύματα αυτά πού μας στέλνουν οι αρχαίοι ασκητές της Θηβαΐδος και οι άλλοι αντίστοιχοί τους; Θα το θελήσει;

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

H ΠΙΣΤΗ

H ΠΙΣΤΗ
Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται" Γέρων Παϊσιος

ΑΦΕΣΙΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ
ΕΠΙΚΑΛΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΔΗΣ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΘΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά Οργάνων

Δωρεά Οργάνων
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

Η βοήθεια της Εκκλησίας

Κάνε κλικ στην εικόνα να δεις που μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια...

Blog Archive

ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ
]]> . . .
Από το Blogger.

ΟΛΑ FREE

ΟΛΑ FREE
ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

TRANSLATE


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Η Αγία Γραφή μας δίνει μερικά παραδείγματα ανθρώπων που ήταν δαιμονο-κατειλημμένοι ή επηρεασμένοι από δαιμόνια. Από αυτά μπορούμε να βρούμε μερικά συμπτώματα δαιμονικής επιρροής καθώς και μια ιδέα για το πώς ένα δαιμόνιο μπορεί να καταλάβει κάποιον. Εδώ είναι μερικές περικοπές: Κατά Ματθαίον 9:32-33, 12:22, 17:18, Κατά Μάρκον 5:1-20, 7:26-30, Κατά Λουκά 4:33-36, 22:3, Πράξεις 16:16-18. Σε μερικές από αυτές τις περικοπές, η δαιμονο-κατάληψη προκάλεσε φυσικές ασθένειες, όπως ανικανότητα για ομιλία, συμπτώματα επιληψίας, τυφλότητα, κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις, προκάλεσε το άτομο να κάνει κακό, ο Ιούδας είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα. Στις Πράξεις 16:16-18 το κακό πνεύμα προφανώς έδωσε σε μια σκλάβα την ικανότητα να ξέρει πράγματα πέρα από τη γνώση της. Στην περίπτωση του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών που είχε πλήθος δαιμόνων, είχε υπερφυσική δύναμη, τριγυρνούσε γυμνός και ζούσε στα μνήματα. Ο Βασιλιάς Σαούλ, αφού επαναστάτησε ενάντια στον ΚΥΡΙΟ, επιτράπηκε να τον βασανίζει ένα κακό πνεύμα (Α` Σαμουήλ 16:14-15, 18:10-11, 19:9-10) με το εμφανές σύμπτωμα της κακής διάθεσης και της ισχυρής επιθυμίας και ετοιμότητας να σκοτώσει τον Δαυίδ.

Έτσι, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συμπτώματα της δαιμονο-κατάληψης, όπως μια φυσική εξασθένιση που δεν μπορεί να αποδοθεί σε πραγματικό φυσιολογικό πρόβλημα, αλλαγή της προσωπικότητας όπως μεγάλη κατάθλιψη ή επιθετικότητα, υπερφυσική δύναμη, αδιαφορία για σεμνότητα ή «νορμάλ» κοινωνική συμπεριφορά, και ίσως ικανότητα να δίνει πληροφορίες που δεν είναι φυσικό να γνωρίζει. Είναι σημαντικό να προσέξουμε ότι σχεδόν όλα, αν όχι όλα, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν άλλη εξήγηση, ώστε να μην θεωρούμε ότι κάθε άτομο με κατάθλιψη ή επιληψία είναι δαιμονο-κατειλημμένο. Από την άλλη, νομίζω ότι στο δυτικό πολιτισμό μας, πιθανόν δεν παίρνουμε αρκετά σοβαρά την δαιμονική επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.

Εκτός από αυτά τα φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα, πρέπει κανείς να κοιτάξει στα πνευματικά χαρακτηριστικά αν δείχνουν δαιμονική επιρροή. Αυτά μπορεί να είναι άρνηση για συγχώρεση (Β` Κορινθίους 2:10-11) και πίστη και διάδοση ψεύτικων διδασκαλιών, ειδικά όσον αφορά το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και το έργο της εξιλέωσης (Β` Κορινθίους 11:3-4,13-15, Α` Τιμόθεο 4:1-5, Α` Ιωάννη 4:1-3).

Όσον αφορά την ανάμιξη των δαιμόνων στη ζωή των Χριστιανών, ο Απόστολος Πέτρος είναι ένα παράδειγμα για το γεγονός ότι ένας πιστός μπορεί να επηρεαστεί από τον διάβολο (Κατά Ματθαίον 16:23). Μερικοί αναφέρονται σε Χριστιανούς που είναι κάτω από ΙΣΧΥΡΗ δαιμονική επιρροή σαν να είναι «δαιμονισμένοι», αλλά δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα στην Αγία Γραφή ενός πιστού του Χριστού που να είναι ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ από δαιμόνιο, και οι περισσότεροι θεολόγοι πιστεύουν ότι ένας Χριστιανός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι κατειλημμένος γιατί έχει το Άγιο Πνεύμα που μένει μέσα του (Β` Κορινθίους 1:22, 5:5, Α` Κορινθίους 6:19).

Δεν μας έχουν πει ακριβώς πώς κάποιος ανοίγει τον εαυτό του για κατάληψη. Αν η περίπτωση του Ιούδα είναι αντιπροσωπευτική, άνοιξε την καρδιά του στο κακό (στην περίπτωσή του με την απληστία – Κατά Ιωάννη 12:6). Έτσι είναι δυνατόν αν κάποιος επιτρέψει στην καρδιά του να ελέγχεται από αμαρτωλές συνήθειες… γίνεται μια πρόσκληση σε ένα δαιμόνιο να έρθει. Από ιεραποστολική εμπειρία, η δαιμονοκατάληψη φαίνεται να έχει σχέση με τη λατρεία ειδώλων και την κατοχή αποκρυφιστικών αντικειμένων. Η Αγία Γραφή επανειλημμένα συσχετίζει τη λατρεία των ειδώλων με την έμπρακτη λατρεία των δαιμόνων (Λευιτικό 17:7, Δευτερονόμιο 32:17, Ψαλμός 106:37, Α` Κορινθίους 10:20), έτσι δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ότι ανάμειξη σε τέτοιες θρησκείες και πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν σε δαιμονοκατάληψη.

Έτσι, πιστεύω βασισμένος στις παραπάνω περικοπές και σε μερικές ιεραποστολικές εμπειρίες ότι πολλοί άνθρωποι ανοίγουν τη ζωή τους στους δαίμονες αγκαλιάζοντας κάποια αμαρτία ή με την ανάμειξή τους σε λατρεία ειδώλων (είτε εν γνώσει τους είτε όχι). Στα παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνεται ανηθικότητα, ναρκωτικά, αλκοόλ, κακοποίηση… καθώς αυτά αλλάζουν την συνείδηση κάποιου, επανάσταση, πικρία, υπερφυσικός διαλογισμός. Στη δυτική μας κουλτούρα, βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ανατολικές διδασκαλίες κάτω από το σχήμα του κινήματος της νέας εποχής.

Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο Σατανάς και οι δαίμονές του δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν ο Κύριος δεν του το επιτρέψει (Ιώβ 1:2). Με αυτό τον τρόπο, ο Σατανάς, νομίζοντας ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς του, στην πραγματικότητα πραγματοποιεί τους καλούς σκοπούς του Θεού… ακόμα και στην περίπτωση της προδοσίας του Ιούδα. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν μια αρρωστημένη γοητεία με τις αποκρυφιστικές και δαιμονικές δραστηριότητές τους. Αυτό είναι άσοφο και αντίθετο με την Αγία Γραφή. Αν εμείς επιδιώκουμε τον Θεό στη ζωή μας και ντύνουμε τον εαυτό μας με την πανοπλία του Θεού και στηριζόμαστε στη δύναμή Του (όχι στη δική μας) (Εφεσίους 6:10-18), δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον πονηρό, γιατί ο Θεός κυβερνά πάνω απ` όλα!

ΘΕΟΤΟΚΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

FACEBOOK

Π. ΠΑΙΣΙΟΣ

Άγιος Παναγής Μπασιάς

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

TΡΙΩΔΙΟΝ

TΡΙΩΔΙΟΝ
Περιχαρῶς δεξώμεθα πιστοί, τὸ θεόπνευστον διάγγελμα τῆς Νηστείας, ὡς πρῴην οἱ Νινευῖται, καὶ αὖθις πόρναι καὶ τελῶναι, τὸ τῆς μετανοίας κήρυγμα, παρὰ τοῦ Ἰωάννου, δι' ἐγκρατείας ἑτοιμασθῶμεν πρὸς μετουσίαν, τῆς ἐν τῇ Σιὼν δεσποτικῆς ἱερουργίας, διὰ δακρύων προκαθαρθῶμεν τοῦ ἐν αὐτῇ θείου Νιπτῆρος, προσευξώμεθα ἰδεῖν τὴν τοῦ τυπικοῦ ἐνταῦθα, Πάσχα τελείωσιν, καὶ τοῦ ἀληθινοῦ ἀνάδειξιν, παρασκευασθῶμεν εἰς προσκύνησιν τοῦ Σταυροῦ, καὶ τῆς Ἐγέρσεως Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, βοῶντες πρὸς αὐτόν· Μὴ καταισχύνῃς ἡμᾶς, ἀπὸ τῆς προσδοκίας ἡμῶν φιλάνθρωπε!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Έκτρωση :

Έκτρωση :
ψυχοσωματικές επιπτώσεις (video)

ΑΓΓΕΛΟΙ

ΤΥΠΙΚΟΝ ΤΗ Μ. Χ. Ε

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού
(Περιεχόμενα)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το banner μας

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤO

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ

ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΥ
ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ

Eν κατακλείδι, παρακαλώ με ταπείνωση, Πατέρες και αδελφοί, να βοηθήσετε και εμένα τον αμαρτωλό και αδιάφορο για την σωτηρία μου, με την προσευχή σας…και έτσι να ξυπνήσω απο την αναισθησία μου και να καλώ το όνομα του Κυρίου μας για βοήθειά μου. Αμήν. (Ιερομ. Κλεόπας Ηλίε, Ρουμάνος)......

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΤΥΠΙΚΟΝ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ
ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ