ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

ΜΥΝΗΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΗ
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ
FIREFOX
ή
GOOGLE CHROME

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..




facebook twitter gplus rss

Κατεβάστε την Android εφαρμογή μας για να περιηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στο ιστολόγιο μας.


Κάθε μέρα το πρωί ...

... βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου
Με πολλή υπομονή
Με φόβο και μακροθυμία,
Με αγάπη θεού,
Με όλη την προθυμία ψυχής και σώματος,
Με ταπείνωση πολλή,
Με υπομονή θλίψης της καρδιάς και προσεκτική φύλαξη της
Με προσευχή πολλή
Με προσευχή για τους άλλους με στεναγμούς,
Με αγνότητα γλώσσας,
Με προσοχή στα μάτια.
Να μη οργίζεσαι κι αν ακόμα σε ατιμάζουν, αλλά έχοντας ειρήνη μέσα σου•
Να μην ανταποδίνεις κακό αντί κακού
Να μην προσέχεις τα λάθη των άλλων
Να μη δίνεις αξία στον εαυτό σου, πού είναι κάτω από όλα τα κτίσματα
Να αντιτάσσεται και να απαρνείσαι την ύλη και όλα όσα έχουν σχέση με τη σάρκα.
Να ζεις:
Με διάθεση άρσης σταυρού, Με αγωνιστικό φρόνημα, Με πτωχεία του πνεύματος,
Με άσκηση και προαίρεση πνευματική,
Με μετάνοια και δάκρυα,
Με αγώνα πολέμου,
Με διάκριση,
Με αγνότητα ψυχής,
Με φαγητό όπως πρέπει,
Δουλεύοντας με ησυχία το εργόχειρο,
Με νυχτερινές αγρυπνίες,
Υπομένοντας την πείνα και τη δίψα, το κρύο και τη γύμνια,
Κοπιάζοντας. και πάνω άπ' όλα και μαζί μ' αυτά:
Να κλείνεις ό ίδιος τον τάφο από πάνω σου σαν να έχεις πεθά¬νει,
Έχοντας το φρόνημα πώς κοντά σου βρίσκεται ό θάνατος κά¬θε στιγμή...
Θα θελήσει άραγε να ακούσει ό σύγχρονος άνθρωπος τα μηνύματα αυτά πού μας στέλνουν οι αρχαίοι ασκητές της Θηβαΐδος και οι άλλοι αντίστοιχοί τους; Θα το θελήσει;

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

H ΠΙΣΤΗ

H ΠΙΣΤΗ
Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται" Γέρων Παϊσιος

ΑΦΕΣΙΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ
ΕΠΙΚΑΛΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΔΗΣ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΘΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Δωρεά Οργάνων

Δωρεά Οργάνων
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

Η βοήθεια της Εκκλησίας

Κάνε κλικ στην εικόνα να δεις που μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια...

Blog Archive

ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ
]]> . . .
Από το Blogger.

ΟΛΑ FREE

ΟΛΑ FREE
ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

TRANSLATE


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


"Το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου, του 2018 μ.Χ." κατά την "Ο.Ο.Δ.Ε."

ΚΑΙ Η ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ "Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΘΕΝ 1983, 2013" ΑΠΟ ΤΗΝ "Ο.Ο.Δ.Ε."

«Ουαί οι λέγοντες το πονηρόν καλόν και το καλόν πονηρόν, οι τιθέντες το σκότος φως και το φως σκότος, οι τιθέντες το πικρόν γλυκύ και το γλυκύ πικρόν. Ουαί οι συνετοί εαυτοίς και ενώπιον αυτών επιστήμονες».(Προφήτης Ησαῒας ε΄, 20-21)


«Προσέχετε όλους εκείνους που έρχονται προς εσάς, φορώντας εξωτερικά ένδυμα προβάτου, ενώ εσωτερικά, στην πραγματικότητα, είναι λύκοι άρπαγες που σκοπό έχουν να σας κατασπαράξουν» (Ο Κύριός μας)


Διαβάζοντας κάποια στιγμή, κατόπιν ενημερώσεώς μου από τρίτους, την δήθεν αναίρεσητου βιβλίου μου «Ο Αντίχριστος Ήλθεν 1983,2013» από μία «ομάδα» που αυτοαποκαλείται «Ομάδα Ορθόδοξης Δογματικής Έρευνας» (Ο.Ο.Δ.Ε.) η οποίασημειωτέον δεν ξεπερνά τις 3-4 σελίδες για ένα βιβλίο 700 σελίδων (δηλαδή, εάν αυτοί για να «αναιρέσουν» ένα βιβλίο 700 σελίδων έγραψαν ένα κείμενο 3-4 σελίδων,αναλογικά εγώ για να αναιρέσω την «αναίρεση» τους πόσα πρέπει να γράψω μια-δυό σειρές; Ας είναι! Ακόμη και απ’ αυτό κάποιος λογικός καταλαβαίνει πολλά...) και η οποία«αναίρεση» δεν περιέχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ μέσα από την Αγία Γραφή και τουςΑγίους Πατέρες μας, ενώ αντιθέτως, όπως θα δείτε, επικαλούνται συνεχώς επιχειρήματακαι θέσεις διαφόρων αιρετικών, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ότι ήταν δυνατόν ναυπάρξουν κάποιοι πιστοί, οι οποίοι διαβάζοντας όλα αυτά τα φαιδρά, αστήρικτα, και πλανεμένα επιχειρήματα της «Ο.Ο.Δ.Ε.» θα επηρεάζονταν η και θα πείθονταν απ’ αυτά.

Μου φάνηκε τόσο απίθανο και αδιανόητο, που ούτε καν σκέφθηκα να απαντήσω, όλα αυτά τα χρόνια, στα δήθεν επιχειρήματά τους, πιστεύοντας ότι δεν αξίζει τον κόπον ναασχοληθώ με αυτά τα ψευτοεπιχειρήματα και να δώσω την παραμικρή σημασία στους κυρίους αυτούς, αφού όχι μόνον δεν ήταν καν «ορθόδοξοι» στην πραγματικότητα, όχιμόνον δεν έφεραν καμμία μαρτυρία και απόδειξη για όσα έλεγαν, όχι μόνον στηρίζοντανεπάνω σε αιρετικούς για να «αποδείξουν» δήθεν τα όσα έλεγαν, αλλά και αγνόησανσυνειδητά όλα εκείνα τα αμέτρητα στοιχεία και ντοκουμέντα που υπάρχουν μέσα στο ταπεινό μου βιβλίον «Ο Αντίχριστος Ήλθεν 1983, 2013» που αποδεικνύουν περίτρανα την άποψή μου ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε και ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία.

Αυτοί λοιπόν, αγνοώντας τελείως τα 32 από τα 33 κεφάλαια του βιβλίου μου, δηλαδή τις 650 περίπου σελίδες του από τις 670, στάθηκαν μόνον σε ένα Κεφάλαιον, το 14ον που είναι περίπου 20 σελίδων.

Και πάλι απ’ αυτό, στάθηκαν σε κάποια μόνο σημεία αποσπασματικά και επιλεκτικά, προσπαθώντας μέσα από εκεί, να ανατρέψουν δήθεν τα όσα πίστευα σ’αυτό, χρησιμοποιώντας διάφορες αλχημείες, “ταχυδακτυλουργίες”, ανακρίβειες, παρερμηνείες και “απάτες”.

Ατυχώς όμως και μάταια, αφού το βιβλίον μου είναι ένα ενιαίο σύνολο, μία ενιαίαεικόνα, ένα παζλ και δεν καταλήγω στις θέσεις μου στηριζόμενος μόνον σε ένα σημείο η ένα κεφάλαιο, ώστε αναιρώντας κανείς αυτό το σημείο ή το κεφάλαιο αυτό, να καταρρίψει όλες τις θέσεις και τα πιστεύω μου.

Το κάθε Κεφάλαιο, αλλά και το κάθε σημείο στο κάθε Κεφάλαιο είναι μία επιπλέον απόδειξη και μαρτυρία όλων όσων ισχυρίζομαι και πιστεύω.

Είναι σαν ένα παζλ, που αποτελείται, παράδειγμα, από χίλια κομμάτια, και τα οποία όταντοποθετηθούν σωστά το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζουν μία συγκεκριμένη εικόνα.

Εάν υποθέσουμε λοιπόν, ότι έρχεται κάποιος και βγάζει ή αχρηστεύει ένα κομμάτι από τα χίλια, ή προσπαθεί να αποδείξει ή έστω και αποδεικνύει ότι κάποιο από τα χίλια αυτά κομμάτια δεν είναι το σωστό κομμάτι στην σωστή θέση, μήπως αχρηστεύει και όλη τηνυπόλοιπη εικόνα ή την αλλοιώνει και έτσι δεν μπορεί κανείς να καταλάβει και νααναγνωρίσει σαφώς το θέμα αυτής της εικόνος; Σε καμμία περίπτωση.

Οποία λογική και σοβαρότητα!!!

Είναι η ίδια λογική, που είχαν πάντοτε ανά τους αιώνες όλοι οι αιρετικοί και πολέμιοι τηςΑγίας Γραφής, οι οποίοι επειδή δεν μπορούσαν να την απορρίψουν ή να την ανατρέψουνσυνολικά, ή να βρουν πολλά και ξεκάθαρα σημεία και απτές αποδείξεις που στήριζαν τις πλάνες και τις αιρέσεις τους, έπαιρναν κάποιο συγκεκριμένο σημείο μέσα απ Αὐτήν, το παρερμήνευαν, του έδιναν την σημασία που ήθελαν και κατέληγαν είτε σε εσφαλμένες απόψεις, πλάνες και αιρέσεις που τους βόλευαν και τους εξυπηρετούσαν, είτε στηναπόρριψη εν μέρει ή εν συνόλω της Αγίας Γραφής.

Ακριβώς το ίδιο έπραξε και αυτή η Ομάδα Ορθόδοξης Δογματικής Έρευνας (Ο.Ο.Δ.Ε.) που κάθε άλλο, όπως θα δείτε και θα διαπιστώσετε, Ορθόδοξη Ομάδα είναι και που μόνο από την επωνυμία τους καταλαβαίνει κανείς πολλά...

Έχοντας λοιπόν υπ ὄψιν μου όλα τα ανωτέρω, θεώρησα τότε φρόνιμον να μηναπαντήσω, ούτε να ασχοληθώ καθόλου με την συγκεκριμένη αυτή «ομάδα».

Βλέποντας όμως και διαπιστώνοντας συν τω χρόνω ότι κάποιοι είχαν επηρεαστεί από την δήθεν αυτή «αναίρεση» της «Ο.Ο.Δ.Ε.» ή ότι πολλοί κακόβουλοι την χρησιμοποιούσανως επιχείρημα προκειμένου να πείσουν κάποιους ότι δεν είχα δίκαιο σε όλα αυτά που έλεγα και έγραφα σχετικά με τον Αντίχριστον και την Δευτέρα Παρουσία, θεώρησα πλέον υποχρέωσή μου και επιβεβλημένον καθήκον να δώσω μία ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους συγκεκριμένους αυτούς κυρίους, προκειμένου να φανερωθεί και νααποκατασταθεί η αλήθεια, αλλά και να έχω ήσυχη την συνείδησή μου, πως έκανα ο,τι μπορούσα για να μην είναι πλέον όλα αυτά πρόσκομμα στην αναζήτηση της αλήθειαςκάποιων καλοπροαίρετων πιστών που έχουν παρασυρθεί από άγνοια και προπαγάνδα.

Ξεκινώντας λοιπόν, με την βοήθεια του Θεού την απάντηση μας στην «Ο.Ο.Δ.Ε.» πρινακόμη προχωρήσουμε επί της ουσίας στην δήθεν επαναλαμβάνω «αναίρεσή» τους και ΦΡΙΞΕΤΕ στην κυριολεξία από τα όσα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΠΛΑΝΕΜΕΝΑ και ΑΙΡΕΤΙΚΑ λένε και υποστηρίζουν, θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από το τέλος της δικής τους «αναιρέσεως» για να πάρετε μία μικρή γεύση, περί «Ο.Ο.Δ.Ε.» αφού όπως έλεγον και οιαρχαίοι ημών πρόγονοι, «εξ όνυχος τον λέοντα».

Κλείνοντας λοιπόν, την δήθεν «αναίρεσή» τους, η οποία επαναλαμβάνω δεν ξεπερνά τις 3-4 σελίδες για ένα βιβλίο 700 σελίδων, δείτε τι γράφουν και τι προτρέπουν τουςαναγνώστες τους.

«Ανεξαρτήτως όμως του τι θα κάνει ο π. Μάξιμος, ο κάθε Χριστιανός, πρέπει να μην ξεχνάει τα λόγια του Κυρίου, όταν συναντά σχετικούς εσχατολόγους, που υπολογίζουν τον καιρό του τέλους:

"Βλέπετε, μη πλανηθείτε· επειδή, πολλοί θά ρθουν στο όνομά μου, λέγοντας, ότι: Εγώ είμαι· και ο καιρός πλησίασε. Μη τους ακολουθήσετε!" (Λουκ. κα’, 8) (*)

(*) Σημείωση Συντάκτη: Τα ανωτέρω κείμενο, όπως και όλα τα άλλα κείμενα που παραθέτουμε, έχουν ληφθεί από την ιστοσελίδα της «Ο.Ο.Δ.Ε.» και είναι αυτούσια, όπως ακριβώς τα έχουν από το 2006 μέχρι και σήμερα.)

Προσέξτε τι κάνουν εδώ, για να καταλάβετε πόσο πολύ ορθόδοξοι είναι, πόσο αντικειμενικοί, πόσες πολλές γνώσεις έχουν, αλλά και πόσο πολύ σέβονται την Αγία Γραφή και τα λόγια του Κυρίου μας.

Όχι μόνον χρησιμοποιούν ένα χωρίο του Ευαγγελιστού Λουκά, τελείως άσχετο με το θέμα που αναφέρονται, αλλά το παραποιούν κιόλας και το παρερμηνεύουν, προκειμένου να πείσουν τους αναγνώστες τους, ότι τα πράγματα είναι όπως τα λένε εκείνοι, ότιδηλαδή σύμφωνα με το Ευαγγέλιο πρέπει «ο κάθε Χριστιανός, να φεύγει μακριά και να προσέχει να μην πλανηθεί, από τέτοιου είδους εσχατολόγους, που υπολογίζουν τον καιρό του τέλους και τους λένε ότι ο καιρός αυτός έφθασε...» («Ο.Ο.Δ.Ε.»)

Ας δούμε όμως πρώτα το γνήσιο και πρωτότυπο χωρίο του Ευαγγελίου καθώς και τηνορθή του ερμηνεία σε σχέση με την ερμηνεία της «Ο.Ο.Δ.Ε.» για να καταλάβετε τι κάνουν.

Το πρωτότυπο χωρίο:

«Ο δε είπε∙ βλέπετε μη πλανηθήτε∙ πολλοί γαρ ελεύσονται επί τω ονόματί μου λέγοντεςότι εγώ ειμι και ο καιρός ήγγικε. μη ουν πορευθήτε οπίσω αυτών».

Η σωστή ερμηνεία:

«Αυτός δε (ο Ιησούς) είπε∙ Προσέχετε να μην πλανηθείτε από κανένα∙ διότι πολλοί θαέλθουν που θα διεκδικούν και θα οικειοποιούνται το όνομά μου και θα λέγουν ότι εγώείμαι ο Μεσσίας και ο καιρός που θα γίνουν αυτά επλησίασε. Προσέξετε λοιπόν να μην τους ακολουθήσετε».


Η ερμηνεία της «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

"Βλέπετε, μη πλανηθείτε· επειδή, πολλοί θάρθουν στο όνομά μου, λέγοντας, ότι: Εγώ είμαι· και ο καιρός πλησίασε. Μη τους ακολουθήσετε!"

Ας δούμε τώρα μέσα στις δύο αυτές σειρές του Ευαγγελίου, πόσα λάθη, προσθήκες και παρερμηνείες έγιναν.

α) Η «Ο.Ο.Δ.Ε.» στη φράση, «λέγοντας, ότι:» βάζει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ άνω κάτω τελεία, ενώτο πρωτότυπο κείμενο, αλλά και η ορθή ερμηνεία του Ευαγγελίου δεν τις έχει όπωςβλέπετε («...λέγοντες ότι εγώ ειμι και ο καιρός ήγγικε»), προκειμένου να τονίσουν αυτό που θέλουν, αλλά και να δείξουν ότι στην συνέχεια ακολουθούν δύο «δευτερεύουσες προτάσεις» ανεξάρτητη η μία από την άλλη, αφού τις χωρίζουν κιόλας όπως θα δούμε μεάνω τελεία.

β) Η «Ο.Ο.Δ.Ε.» στη φράση «Εγώ είμαι·» βάζει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ άνω τελεία, ενώ το πρωτότυπο κείμενο, αλλά και η ορθή ερμηνεία του Ευαγγελίου δεν την έχει όπωςβλέπετε («...λέγοντες ότι εγώ ειμι και ο καιρός ήγγικε»), προκειμένου να δείξουν ότι η επόμενη φράση είναι διαφορετική και ξεχωριστή από την προηγούμενη. Ότι δηλαδή, οΧριστός λέει να προσέχουμε και απ’ αυτό, αλλά και από εκείνο.

γ) Η «Ο.Ο.Δ.Ε.» την φράση «ο καιρός πλησίασε. Μη τους ακολουθήσετε!" την τονίζει με κόκκινα γράμματα προκειμένου το μάτι του αναγνώστη να πέσει πάνω σ’αυτήν και να βγάλει το νόημα που θέλουν, ότι δηλαδή «μην ακολουθείτε αυτούς που σας λέγουν ότι οκαιρός του τέλους έφτασε».


Αποτέλεσμα;

Με αυτές τις δύο προσθήκες και παραποιήσεις και με τον τονισμό της επίμαχηςφράσεως, καθώς και με την απόκρυψη και παρασιώπηση της ουσίας του χωρίου, που είναι η αναφορά του Κυρίου μας στον ερχομόν πολλών ψευτομεσσίων, η «Ο.Ο.Δ.Ε.» παρερμηνεύει σκόπιμα και με δόλο το σχετικό εδάφιο της Γραφής, προκειμένου να βγάλουν αυθαίρετα το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουν.

Ότι δηλαδή, εδώ ο Κύριος μας λέει ότι, όσοι μιλάνε και προσδιορίζουν τον καιρό του τέλους είναι πλάνοι και ψευδοπροφήτες και γι αὐτό να μην τους ακολουθήσετε.

Είδατε όμως εσείς να λέει πουθενά κάτι τέτοιο ο Ιησούς Χριστός;

Φυσικά και όχι!

Έχουν καμμία σχέση αυτά που λένε και υποστηρίζουν οι κύριοι της «Ο.Ο.Δ.Ε.» με το κείμενο και την ερμηνεία του Ευαγγελίου;

Καμμία φυσικά!



Το γνήσιο κείμενο του Ευαγγελίου, μιλάει για τους ψευτομεσσίες, γι αὐτούς δηλαδή που θα έλθουν μετά τον Κύριόν μας και θα λένε η θα υποστηρίζουν ο καθένας απ’αυτούς ότι αυτός είναι ο μεσσίας και ο καιρός που θα γίνουν όλα εκείνα, τα σχετικά με το τέλος, έφθασε.

Γι’ ΑΥΤΟΥΣ λοιπόν τους ψευδομεσσίες, που αφ ἑνός μεν θα μας λένε ότι αυτοί είναι ο«Μεσσίας», ο «Χριστός» και αφ ἑτέρου, ότι έφθασε το τέλος, μας εφιστά την προσοχή ο Ιησούς και μας λέγει να μην τους ακολουθήσουμε.

Και όχι εκείνους, που απλά μόνον θα λένε, ότι έρχεται ο καιρός του τέλους, όπωςπαρερμηνεύοντας λέει η «Ο.Ο.Δ.Ε.».

Διότι εάν πράγματι ήταν έτσι τα πράγματα, σύμφωνα με την λογική αυτή και συλλογιστική της «Ο.Ο.Δ.Ε.» εμείς δεν θα πρέπει να πιστέψουμε και να αποδεχθούμε, ούτε τους δύο μάρτυρες και προφήτες, αφού όταν θα έλθουν λίγο πριν το τέλος του κόσμου, εκτός όλων των άλλων θα μας λένε ότι έφθασε το τέλος. Αλλά θα πρέπει (σύμφωνα με την«Ο.Ο.Δ.Ε.») «να φεύγουμε μακριά από τέτοιου είδους εσχατολόγους, που υπολογίζουν τον καιρό του τέλους και μας λένε ότι ο καιρός του τέλους έφθασε»...

Φοβερή «σοφία»!!!

Για να είχε λοιπόν, πραγματική εφαρμογή στο πρόσωπό μου, το χωρίο που επικαλείται η«Ο.Ο.Δ.Ε.» θα έπρεπε η ταπεινότης μου να ισχυριζόταν όχι μόνον ότι έφθασε το τέλος,όπως πράγματι ισχυρίζεται και πιστεύει, αλλά ταυτόχρονα να έλεγε ότι είναι και ο«Μεσσίας», για να είχαν απόλυτο δίκαιο.

Είπα όμως εγώ η έγραψα ποτέ κατι τέτοιο παρόμοιο η σχετικό έστω και καθ’ υπόθεση ηκαθ’ υπερβολή; Περιττόν και να απαντήσω.

Όχι μόνον είναι ανυπόστατον, αλλά και τελείως ΑΣΤΕΙΟΝ.

Μετά όμως απ’ όλα αυτά πάμε να δούμε ένα προς ένα όλα τα δήθεν «επιχειρήματα» και τις δήθεν «αναιρέσεις» της «Ο.Ο.Δ.Ε.» που υπάρχουν στην ιστοσελίδατους:http://www.oodegr.com/oode/esxata/max_telos1.htm

ΤΑ 10 "ΣΠΟΥΔΑΙΑ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ "Ο.Ο.Δ.Ε."



Πρώτο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.

Η Αγία Γραφή μιλάει για 7 καιρούς και όχι 7 χρόνια.

Η αποδοχή ότι οι 7 καιροί σημαίνουν 7 χρόνια είναι αυθαίρετη



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

1. «Ο Ναβουχοδονόσορ ΔΕΝ τρελάθηκε για 7 χρόνια! Ο πατέρας Μάξιμος ξεκινάει με τη βεβαιότητα ότι ο Ναβουχοδονόσορας τιμωρήθηκε 7 χρόνια με τρέλα, ώστε μετά να χρησιμοποιήσει αυτόν τον αριθμό στους υπολογισμούς του. Όμως, όπως είναι ΓΝΩΣΤΟ από τα ιστορικά στοιχεία, ο Ναβουχοδονόσορ, ΔΕΝ τρελάθηκε για 7 χρόνια. Η Αγία Γραφή μιλάει για 7 ΚΑΙΡΟΥΣ, και όχι 7 χρόνια. Η αποδοχή ότι οι 7 καιροί σημαίνουν 7 χρόνια, είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, και ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Το ζήτημα αυτό, έχει αναλυθεί εκτενώς και επαρκώς, στο βιβλίο: "Οι Καιροί των Εθνών αναθεωρημένοι" του Καρλ Όλοφ Γιόνσον, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη αυθεντία για το εν λόγω ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο».


Η Απάντησή μας:

α) Οι κύριοι αυτοί αναφέρουν ότι είναι αυθαιρεσία να θεωρούμε ότι αυτό που αναφέρει η Αγία Γραφή ως “επτά καιρούς” είναι “επτά έτη”.

Και το λένε αυτό παρόλο που μέσα στο συγκεκριμένον κεφάλαιον του βιβλίου μας είχαμε ήδη καταθέσει αρκετές σχετικές μαρτυρίες.

Αυτοί για να αποδείξουν αυτό που ισχυρίζονται, τι αγιογραφικές και αγιοπατερικές αποδείξεις επικαλούνται; ΚΑΜΜΙΑ!

Εκτός βέβαια από την μαρτυρία του αιρετικού (*) Carl Olof Jonsson (Καρλ ΌλοφΓιόνσον), ο οποίος μάλιστα, όπως λένε, είναι και η μεγαλύτερη «αυθεντία» για το ενλόγω ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο.


(*) Δείτε τι γράφουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους ότι είπε ο Carl Olof Jonsson:

«Ως ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά για περισσότερα από είκοσι-πέντε χρόνια, είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στην Εταιρία Σκοπιά - τον εκδοτικό σύλλογο των Μαρτύρων - και στην ηγεσία της. Μέχρι πολύ πρόσφατα, είχα την ελπίδα πως οι τωρινοί ιθύνοντες αυτής της οργάνωσης θ’ αντιμετώπιζαν με προσοχή και φρόνηση τα γεγονότα που αφορούν την χρονολογία τους, ακόμη κι αν αυτά τα γεγονότα θ’ αποδείχνονταν θανάσιμα για μερικές από τις κεντρικές δοξασίες και αποκλειστικούς ισχυρισμούς της οργάνωσής τους...» [481]

Πάμε όμως να δούμε όχι τις «αυθεντίες» των αιρετικών, που πιστεύουν οι δήθεν «ορθόδοξοι» της «Ο.Ο.Δ.Ε.», αλλά τις πραγματικές αυθεντίες της Εκκλησίας μας, που είναι οι Προφήτες, οι Άγιοι και Διδάσκαλοί Της.


Ο Προφήτης Δανιήλ, εκτός από το Κεφάλαιο αυτό, που μιλάει για τους «επτά καιρούς»,αναφέρει και σε άλλα Κεφάλαια, σχετικά και αυτά με τον Αντίχριστο και το τέλος του κόσμου, πάλι για κάποιους «καιρούς».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον Αντίχριστον λέγει ότι θα βασιλεύσει τρισήμισυ καιρούς, δηλαδή 1290 ημέρες, όπως ερμηνεύει ο ίδιος, που είναι βέβαια 3,5 χρόνια:

α) «και δοθήσεται εν χειρί αυτού έως καιρού και καιρών και ήμισυ καιρού». [482]

β) «ότι εις καιρόν καιρών και ήμισυ καιρού· εν τω συντελεσθήναι διασκορπισμόν γνώσονται πάντα ταύτα... και από καιρού παραλλάξεως του ενδελεχισμού και του δοθήναι βδέλυγμα ερημώσεως ημέραι χίλιαι διακόσιαι ενενήκοντα». [483]

Αφού λοιπόν, ο ίδιος ο Προφήτης Δανιήλ σε ένα από τα κεφάλαιά του, στο 12ο,ερμηνεύει ότι ο καιρός, οι καιροί και το ήμισυ του καιρού είναι 1290 ημέρες, δηλαδή 3,5 χρόνια (και άρα ο καιρός ισούται με ένα έτος) τότε γιατί στο 4ο Κεφάλαιο που αναφέρει ότι ο Ναβουχοδονόσορας τρελάθηκε για «επτά καιρούς», οι καιροί αυτοί να μην σημαίνουν επτά χρόνια;

Το ίδιο όμως βλέπουμε να ισχύει και στην ιερή Αποκάλυψη.

«Και η γυνή έφυγεν εις την έρημον, όπου έχει εκεί τόπον ητοιμασμένον από του Θεού,ίνα εκεί τρέφωσιν αυτήν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα... και εδόθησαν τη γυναικί δύο πτέρυγες του αετού του μεγάλου, ίνα πέτηται εις την έρημον εις τον τόπον αυτής,όπως τρέφηται εκεί καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού από προσώπου του όφεως» [484]

Αλλά και οι Άγιοι Πατέρες μας, ερμηνεύοντας τα ανωτέρω χωρία του Προφήτη Δανιήλ καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, το οποίον κανείς τουλάχιστον πραγματικά ορθόδοξοςδεν αμφισβητεί. Ότι δηλαδή ο «καιρός» πράγματι ισούται με ένα έτος και άρα οι 3,5 καιροί είναι 3,5 χρόνια.

Άρα λοιπόν, αφού σύμφωνα και με τους Αγίους μας οι 3,5 καιροί είναι 3,5 χρόνια, τότε κατά λογική ακολουθία και οι επτά καιροί είναι ίσοι με επτά χρόνια.

Ας δούμε όμως κάποιες μαρτυρίες Αγίων:

«Το δε ειπείν “εις καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού” τα τρία και ήμισυ έτη τα τουαντιχρίστου εσήμανεν· καιρόν δε λέγει ενιαυτόν και καιρούς δε δύο έτη, ήμισυ δε καιρούήμισυ ενιαυτού αυταί εισίν αι χίλιαι διακόσιαι ενενήκοντα ημέραι ας προείπεν Δανιήλ». [485]

«Ο Αντίχριστος θα βασιλεύσει μόνο τρία και ήμισυ χρόνια. Και το λέμε αυτό στηριζόμενοι στον προφήτη Δανιήλ, ο οποίος λέγει· “θα δοθεί στα χέρια του καιρός και καιροί και το μισό του καιρού”. Καιρός είναι ο ένας χρόνος, κατά τον οποίο η παρουσία του θα φτάσει στο αποκορύφωμά της. Καιροί πάλι είναι τα υπόλοιπα δύο χρόνια της παράνομης δράσης του, και κάνουν όλα μαζί τρία χρόνια· και το μισό του καιρού σημαίνει άλλο ένα εξάμηνο». [486]


Θέλουν όμως και άλλες πιο απτές αποδείξεις οι της «Ο.Ο.Δ.Ε.»;

Ας τους δώσουμε.

Λένε αναφερόμενοι συγκεκριμένα στους «επτά καιρούς» του Ναβουχοδονόσορα οι κάτωθι:

α) Άγιος Ιππόλυτος: «Τους επτά καιρούς του Ναβουχοδονόσορα κάποιοι τους μετράνεως επτά χρόνια». [487]

β) Θεοδώρητος Κύρου: «Τους επτά καιρούς του Ναβουχοδονόσορα άλλοι μεν λένε ότιείναι επτά χρόνια». [488]

γ) Ιωάννης Ζωναράς: «Και όταν τελικά, σύμφωνα με το όνειρο, αρρώστησε και τρελάθηκε ο βασιλεύς Ναβουχοδονόσορ, εξ αιτίας της αλαζονείας και υπερηφάνειας τουέφυγε και έμεινε στην έρημο επτά χρόνια, χωρίς να τον διαδεχθεί κανείς στην βασιλεία του. Έπειτα δε αφού μετενόησε και ο Θεός τον συγχώρεσε, επιστρέφει και απολαμβάνειπάλιν αυτήν». [489]

δ) Αλλά και οι γνωστές αδελφότητες «ΣΩΤΗΡ» και «ΛΥΔΙΑ» ερμηνεύοντας το σχετικό σημείο λένε ότι: «Οι ‘‘επτά καιροί’’ σημαίνουν επτά έτη».[490]


Τους φθάνουν όλες αυτές οι μαρτυρίες η θέλουν και άλλες, επειδή αυτές δεν συμφωνούν με τον κύριο Carl Olof Jonsson (Καρλ Όλοφ Γιόνσον), ο οποίος παρόλο που είναι αιρετικός, γι’ αυτούς απ’ ο,τι φαίνεται είναι η μεγαλύτερη αυθεντία, ακόμη και απότους ανωτέρω Αγίους και Προφήτες μας. Γιατί άρα γε;


Είναι λοιπόν αυθαίρετη αγαπητοί (αιρετικοί) κύριοι της «Ο.Ο.Δ.Ε.» η αποδοχή ότι οι «επτά καιροί» σημαίνουν «επτά έτη»;







Δεύτερο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.



Η σύνδεση του Ναβουχοδονόσορα

ως τύπος του Αντιχρίστου είναι αυθαίρετη.



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

2. «Θα μπορούσε κάποιος εντελώς αυθαίρετα να συνδέσει επίσης τον Ναβουχοδονόσορα με τον ίδιο τον Αντίχριστο, με μια αποστατημένη Εκκλησία, με κάποιο αντιχριστιανικό έθνος, με τον Ισραήλ σε περασμένες εποχές, κλπ. Η φαντασία οργιάζει! Πάντα όμως χωρίς αποδείξεις».



Η Απάντησή μας:



Σύμφωνα λοιπόν, με την «φωτισμένη» ομάδα της «Ο.Ο.Δ.Ε.» όποιος συνδέει τον Ναβουχοδονόσορα με τον Αντίχριστον, ενεργεί αυθαίρετα, χωρίς αποδείξεις και μάλισταοργιάζει η φαντασία του...

Εδώ τι αγιογραφικές και αγιοπατερικές αποδείξεις καταθέτουν για να μας πείσουν ότι έχουν δίκαιο;

ΚΑΜΜΙΑ!

Πάμε όμως εμείς να δούμε, τι λένε για το θέμα αυτό οι Άγιοί μας, προκειμένου να διαπιστώσετε, εάν και κατά πόσον, όπως λένε οι «σοφοί» αυτοί κύριοι της «Ο.Ο.Δ.Ε.», είναι αυθαίρετη και αναπόδεικτη η σύνδεση του Ναβουχοδονόσορα με τον Αντίχριστον.

α) Λέγει ο Άγιος Ειρηναίος:

«Η του Ναβουχοδονόσωρ ανασταθείσα εικών, ήτις ύψος μεν είχε πηχών εξήκοντα, εύρος δε πηχών ς ... όλη γαρ η εικών εκείνη προτύπωσις ην της του

αντιχρίστου παρουσίας...». [491]

β) Ο Άγιος Ιππόλυτος αναφερόμενος στον Αντίχριστον και επικαλούμενος διάφορα ρητά της Γραφής που έχουν σχέση με αυτόν, λέγει ξεκάθαρα ότι ο Βασιλεύς τωνΑσσυρίων συμβολίζει τον Αντίχριστον:

«Βασιλέα δε Ασσυρίων εν συμβόλω τον αντίχριστον λέγει...». [492]

Ως γνωστόν όμως η Αγία Γραφή [493] και οι Άγιοί μας [494] όταν αναφέρονται στουςΑσσύριους και τον Βασιλέα τους, εννοούν τους Βαβυλώνιους και τον Βασιλέα αυτών.

Άρα σύμφωνα και με τον Άγιο Ιππόλυτο ο Βασιλεύς των Βαβυλωνίων συμβολίζει τονΑντίχριστον.

γ) Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής αναφερόμενος στον Ναβουχοδονόσορα μας λέγειότι: «ο Βασιλεύς Βαβυλώνος ο Ναβουχοδονόσορ συμβολίζει τον διάβολον...τα δε θηρία τα οποία δίδει ο Θεός στον Βασιλέα της Βαβυλώνος Ναβουχοδονόσορα είναι οι δαίμονες...». [495]

Άρα αφού κατά τον Άγιον Μάξιμον ο Ναβουχοδονόσορ συμβολίζει τον Διάβολον καιαφού ως γνωστόν ο Αντίχριστος είναι ο «υιός» του Διαβόλου, που θα σκηνώσει μέσα του πριν ακόμη γεννηθεί και θα ενεργεί μέσα απ’ αυτόν [496] τότε σίγουρα οΝαβουχοδονόσορ είναι και τύπος του Αντιχρίστου. «Κριτήν μεν αδικίας... τονΑντίχριστον λέγει, ο οποίος ως υιός του διαβόλου και σκεύος του σατανά, όταν θα ξεκινήσει να βασιλεύει, θα στραφεί με υπερηφάνεια εναντίον του Θεού». [497]



δ) Βλέπουμε ακόμη ότι οι Άγιοί μας αναφερόμενοι στον βασιλέα Αντίοχον τον Επιφανήμας λέγουν ότι είναι προτύπωση του Αντιχρίστου.

«Ούτω γαρ και Δανιήλ περί Αντιόχου προεφήτευσεν, ως εσομένου τύπου της τουΑντιχρίστου ελέυσεως». [498]

Εάν λοιπόν ο Αντίοχος είναι προτύπωση του Αντιχρίστου, τότε ο Ναβουχοδονόσορ τι πρέπει να είναι, ο οποίος μάλιστα έκανε όλα εκείνα που θα κάνει όταν έλθει ο Αντίχριστος, όπως το ότι έγινε κυβερνήτης όλου του τότε γνωστού κόσμου, ανεκήρυξετον εαυτόν του θεόν, έφτιαξε εικόνα χρυσή και έβαλε τους πάντες να την προσκυνούν καιάλλα πολλά παρόμοια προτυπώνοντας έτσι απόλυτα τον Αντίχριστον;



Είναι λοιπόν αυθαίρετο να υποστηρίζει κανείς ότι ο Ναβουχοδονόσορ είναι τύπος τουΑντιχρίστου;

Εκτός και εάν οι Άγιοί μας αυθαιρετούν και αυτοί και οργιάζει «η φαντασία τους» (συγχωρείστε με για την έκφραση), αφού συμφωνούν μαζί μας και όχι με την «Ο.Ο.Δ.Ε.».

Αλλά φαίνεται ότι οι Άγιοί μας έκαναν ένα τεράστιο «λάθος», αφού δεν φρόντισαν, πριν γράψουν ο,τι έγραψαν, να συμβουλευθούν την «Ο.Ο.Δ.Ε.» και τον κύριο Carl Olof Jonsson...







Τρίτο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.



Είναι αυθαίρετη η χρήση του κανόνα

“μία ημέρα για ένα έτος”



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

3. «Αυθαίρετη η χρήση του κανόνα: "Μία ημέρα για ένα έτος". Το να χρησιμοποιηθούν οι 365 ημέρες του κάθε έτους από τα 7 υποτιθέμενα έτη του Ναβουχοδονόσορα, ως ξεχωριστά έτη, αποτελεί επίσης αυθαιρεσία....».





Η Απάντησή μας:



Μας λένε ακόμη, και πάλι χωρίς ΚΑΜΜΙΑ αγιογραφική και αγιοπατερική απόδειξη,εκτός βέβαια από την μαρτυρία της μεγάλης «αυθεντίας» του Carl Olof Jonsson, ότι είναι αυθαιρεσία να χρησιμοποιήσουμε την μία ημέρα ως ένα έτος, ενώ και πάλι ήδη μέσα στο βιβλίο μας και στις σελ. 188 και 189 είχαμε μαρτυρίες από την Αγία Γραφή πουεβεβαίωναν ότι η «μία ημέρα ισούται με ένα έτος».

Λέγει σχετικά με το θέμα μας, ο ίδιος ο Θεός στον Προφήτη Ιεζεκιήλ:

α) «Και συ κοιμηθήση επί το πλευρόν σου το αριστερόν και θήσεις τας αδικίας του οίκουΙσραήλ επ’ αυτού κατά αριθμόν των ημερών πεντήκοντα και εκατόν, ας κοιμηθήση επ’αυτού, και λήψη τας αδικίας αυτών. και εγώ δέδωκά σοι τας δύο αδικίας αυτών ειςαριθμόν ημερών εννενήκοντα και εκατόν ημέρας. και λήψη τας αδικίας του οίκου Ισραήλκαι συντελέσεις ταύτα πάντα• και κοιμηθήση επί το πλευρόν σου το δεξιόν και λήψη ταςαδικίας του οίκου Ιούδα τεσσαράκοντα ημέρας. ημέραν εις ενιαυτόν τέθεικά σοι». [499]

β) Αλλά και τον λόγον πάλιν του ιδίου του Κυρίου μας, στον Προφήτη Μωϋσή στουςΑριθμούς που και εκεί επίσης μας λέγει ότι η μία ημέρα είναι ένα έτος:

«οι δε υιοί υμών έσονται νεμόμενοι εν τη ερήμω τεσσαράκοντα έτη και ανοίσουσι την πορνείαν υμών, έως αν αναλωθή τα κώλα υμών εν τη ερήμω, κατά τον αριθμό τωνημερών, όσας κατεσκέψασθε την γην, τεσσαράκοντα ημέρας, ημέραν του ενιαυτούλήψεσθε τας αμαρτίας υμών τεσσαράκοντα έτη και γνώσεσθε τον θυμόν της οργήςμου». [500]

γ) Αλλά και ο γνωστός και μέγας ερμηνευτής Ιωάννης Ζωναράς ερμηνεύοντας τιςεβδομήκοντα εβδομάδες του Δανιήλ λέγει τα εξής:

«Λέγει λοιπόν ο άγγελος, στον Δανιήλ, ότι και η Ιερουσαλήμ θα οικοδομηθεί ξανά και ολαός του θα επανέλθει πίσω και θα κατοικήσουν στην Ιερουσαλήμ επί τετρακόσιαενενήντα έτη. Διότι οι εβδομήκοντα εβδομάδες που είδε εις αυτόν τον αριθμόνσυμψηφίζονται τον 490. Βέβαια την μία ημέραν θα την υπολογίσεις για ένα έτος».[501]

Εάν λοιπόν, ο ίδιος ο Θεός, οι Προφήτες και οι διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας, ταυτίζουν την μία ημέρα με το ένα έτος, τότε γιατί αυτό είναι αυθαίρετο; Επειδή έτσινομίζουν κάποιοι, έτσι θέλουν και έτσι τους βολεύει, η επειδή τάδε έφη η «αυθεντία» της «Ο.Ο.Δ.Ε.»;

Για να μην είναι δηλαδή κάτι τελικά αυθαίρετο απ’ όσα λέμε, παρόλο που στηρίζονται πάνω στην Αγία Γραφή και στους Αγίους Πατέρες μας, τι χρειάζεται; Μήπως να έχει την σφραγίδα και την έγκριση της «οικουμενικής» συνόδου της «Ο.Ο.Δ.Ε.»; Η μήπως την μεγάλη σφραγίδα και επιβεβαίωση από την παγκόσμια «αυθεντία» Carl Olof Jonsson;


Τέταρτο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.



Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσουν οι 7 καιροί

το έτος 605 π.Χ. και όχι άλλο έτος;



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

5. « Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει ο υπολογισμός από το 605 π.Χ.; Με ποια βάση δηλώνεται, ότι τότε ξεκίνησαν οι Καιροί των Εθνών; Για να ξεκινήσει η αρχή των Καιρών των Εθνών το 605 π.Χ., θα πρέπει η χρονολογία αυτή να είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ από όλες τις άλλες σχετικές χρονολογίες της περιόδου εκείνης».

Η Απάντησή μας:

Εδώ αμφισβητούν το έτος 605 π.Χ. και διερωτώνται γιατί θα πρέπει να πάρουμε το έτοςαυτό σαν αφετηρία του υπολογισμού των «επτά καιρών» του Ναβουχοδονόσορα-Εβραϊκού λαού κι όχι κάποιο άλλο έτος. Τι το σημαντικό έχει αυτό τοέτος, σε σχέση με τα άλλα; Και πριν από αυτό και μετά από αυτό έγιναν, σημειώθηκαν συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, σε τι διαφέρει το έτος αυτό, ρωτάνε;

Έχουν «δίκαιο». Κάπου πρέπει να θέσουμε μία αφετηρία για να ξεκινήσουμε να μετράμε τους «επτά καιρούς».

Από που να ξεκινήσουμε όμως; Από εκεί που θέλουμε εμείς η από εκεί που θέλει η«Ο.Ο.Δ.Ε.»;

Φυσικά ούτε απ’ εκεί που θέλουμε εμείς ούτε από εκεί που θέλει η «Ο.Ο.Δ.Ε.», αλλά από εκεί που θέλει ο Θεός.

Ο Θεός θέτει τις βάσεις, τα όρια, τις αφετηρίες και το τέρμα.

Και ο Θεός μας το λέει σαφέστατα εδώ, μέσω του Προφήτη Δανιήλ που θέτει τον βασιλέα Ναβουχοδονόσορα ως τύπο και εικόνα του Ισραήλ και όχι μόνον. Ο Προφήτης Δανιήλ λοιπόν, μεταξύ άλλων όταν εξηγεί τα όνειρα του Ναβουχοδονόσορα, τοποθετεί τον συγκεκριμένο αυτόν βασιλέα, ως ΑΡΧΗ όλων των εθνών και βασιλειών που θα περάσουν επί της γης, μέχρι να έλθει η βασιλεία του Θεού. [502]

Δεν υπήρχαν άλλοι βασιλείς και άλλες βασιλείες η κυριαρχίες πριν η μετά απ αὐτόν; Φυσικά και υπήρχαν.

Γιατί όμως ο Θεός δεν τους αναφέρει; Γιατί έτσι ήθελε Εκείνος.

Επομένως ο Θεός μας πληροφορεί ότι ο βασιλιάς αυτός δεν είναι σαν τους άλλους, αλλάτον έχει επιλέξει χωρίς να ξέρουμε το γιατί, σαν σημάδι μέσα στην ιστορία, εφόσον δύο φορές ο σπουδαίος αυτός Προφήτης, ο Δανιήλ τον τοποθετεί ως ΑΡΧΗ όλων των βασιλειών και εθνών επί της γης μέχρι τα έσχατα χρόνια. [503]

Άλλωστε ακόμη και η Βαβυλώνειος αιχμαλωσία που κράτησε 70 έτη σύμφωνα με τηνΑγία Γραφή και τον Προφήτη Ιερεμία, [504] μόνον εάν ξεκινήσουν να μετρώνται από το 605 π.Χ. (που είναι το πρώτο έτος της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα, και αναφέρεται ότι έκανε την πρώτη του εκστρατεία εναντίον της Ιερουσαλήμ, και αφού νίκησε πήρε τους πρώτους αιχμαλώτους, μεταξύ αυτών και τον νεαρό τότε Προφήτη Δανιήλ και τους τρεις παίδας) έχουν απόλυτο εφαρμογή και βγαίνουν ακριβώς, αφού η Βαβυλώνειος αιχμαλωσία έληξε με το Διάταγμα του Βασιλιά των Περσών Κύρου το 535 π.Χ. (605-70=535).

Ενώ εάν ξεκινήσουμε να μετράμε τα 70 έτη από την δεύτερη εκστρατεία του το 597 π.Χ.η την ολοκληρωτική καταστροφή των Ιεροσολύμων και του Ναού του Σολομώντα πουέγινε το 586 π.Χ. η θα οδηγηθούμε σε λάθος ημερομηνία η θα δεχθούμε ότι οι Προφήτες και η Αγία Γραφή έκαναν λάθος, όπερ βλάσφημο και αδιανόητο. (597-70=527 και 586-70=516).



Επομένως λοιπόν μετά από όλα αυτά, τι θα επιλέξουμε ως αφετηρία των «επτά καιρών»;

Φυσικά και το έτος 605 π.Χ., αφού τότε ο Ναβουχοδονόσορας που ήταν η ΑΡΧΗ όλωντων εθνών και βασιλειών της γης, έγινε βασιλιάς.



Πέμπτο και Έκτο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.


Γιατί θα πρέπει να τελειώσουν οι 7 καιροί

το έτος 1948 μ.Χ. και όχι άλλο έτος;



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

5.«Γιατί πρέπει να τελειώσουν οι Καιροί των Εθνών το 1948; Το ότι οι Ισραηλινοί έγιναν κράτος τον καιρό εκείνο, ΔΕΝ σημαίνει ότι οι Καιροί των Εθνών τελείωσαν τότε! Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε σαφώς: "και Ιερουσαλήμ έσται πατουμένη υπό εθνών άχρι ου πληρωθώσιν καιροί εθνών" (Λουκ. κα , 24). Στην πραγματικότητα, όχι μόνο ΔΕΝ έπαψε να καταπατείται η Ιερουσαλήμ το 1948 από τα Έθνη, αλλά ΑΚΟΜΑ το Ισραήλ ΔΕΝ έχει εξουσία επί του σημαντικότερου μέρους της Ιερουσαλήμ, δηλαδή επί του σημείου που ήταν κάποτε ο Ναός του αληθινού Θεού, ενώ σήμερα εκεί βρίσκεται το Ισλαμικό Τέμενος του Ομάρ!

6. «Αν λοιπόν οι Καιροί των Εθνών έληξαν το 1948 που λέει ο π. Μάξιμος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός έλεγε ψέματα! Με άλλα λόγια, αν ο π. Μάξιμος έχει δίκιο, ο Ιησούς Χριστός ήταν ψευδοπροφήτης!».


Η Απάντησή μας:

Επιτέλους να και ΕΝΑ Αγιογραφικό επιχείρημά τους!

Πως φαίνονται όμως οι αιρετικοί, η αυτοί που δεν έχουν ορθόδοξο φρόνημα, η ακόμηαυτοί που δεν υπήρξαν πάντοτε ορθόδοξοι!

Εξαιρέσεις βέβαια πάντα υπάρχουν.

«Κολλάνε» στο γράμμα του νόμου και ερμηνεύουν κατά γράμμα την Αγία Γραφή και τους Πατέρες, χωρίς να μπορούν να δουν πίσω και πέρα απ’ αυτά που διαβάζουν. Όμως όπως λέγει η Γραφή: «το μεν γράμμα αποκτέννει το δε πνεύμα ζωοποιεί». [505]

Κατ αὐτούς λοιπόν, το έτος 1948 που ίδρυσαν κράτος οι Εβραίοι δεν γίνεται να τελείωσαν οι «καιροί των εθνών» γιατί οι Ισραηλίτες δεν είχαν καταλάβει ακόμη ταΙεροσόλυμα (που πήραν το 1967 με τον πόλεμο των έξι ημερών), αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωτική «εξουσία επί του σημαντικότερου μέρους της Ιερουσαλήμ, δηλαδή επί του σημείου που ήταν κάποτε ο Ναός του αληθινού Θεού, ενώ σήμερα εκείβρίσκεται το Ισλαμικό Τέμενος του Ομάρ!»

Και αυτό γιατί; Γιατί, «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε σαφώς: "και Ιερουσαλήμ έσται πατουμένη υπό εθνών άχρι ου πληρωθώσιν καιροί εθνών"

Επειδή λέει η Ιερουσαλήμ θα πατείται από τα έθνη μέχρι να τελειώσουν οι καιροί πουέχει δώσει για τα έθνη ο Θεός.

Ως γνωστόν, όταν οι Εβραίοι Σταύρωσαν τον Χριστόν, ο Θεός τους εγκατέλειψε καιέκτοτε έκλεισε τας θύρας της σωτηρίας για το έθνος των Ιουδαίων, αφού οι ίδιοι τοναρνήθηκαν και τον Σταύρωσαν, και ήνοιξε την πόρτα για όλα τα άλλα έθνη, που μέχρι τότε δεν πίστευαν στον αληθινό Θεό και ήταν ειδωλολατρικά.

Είναι δε γραμμένο [506] ότι λίγο πριν το τέλος του κόσμου θα συμβεί το αντίθετο. Θα κλείσει δηλαδή την πόρτα της σωτηρίας για τα έθνη, που εν τω μεταξύ βέβαια πίστεψαν σ’ Αυτόν, και θα την ανοίξει ξανά για τους Ιουδαίους, δίνοντάς τους μια τελευταία ευκαιρία για να πιστέψουν σ’Αυτόν και να σωθούν.

Αυτό λένε όλες οι Προφητείες της Αγίας Γραφής και όλοι οι Άγιοι Πατέρες μας.

Ένα σημάδι δε από το οποίο θα καταλάβουμε ότι έχει συμβεί αυτό και έχουν τελειώσει οι καιροί που έχει ορίσει ο Θεός για τα έθνη, θα είναι λέγει ο Χριστός και το ότι θα πάψει να καταπατείται η Ιερουσαλήμ από τα διάφορα έθνη. [507]



Αυτό όμως τι σημαίνει;

Ότι θα πάψουν τα διάφορα έθνη να έχουν εξουσία και κυριαρχία επί της Ιερουσαλήμ καιότι οι Εβραίοι θα είναι απόλυτοι κυρίαρχοι της Ιερουσαλήμ;

Η ότι δεν θα πατάνε-περπατάνε πάνω στην Ιερουσαλήμ άλλα έθνη εκτός από τουςΕβραίους;

Η ότι μπορεί μεν οι Εβραίοι να είναι απόλυτοι κύριοι της Ιερουσαλήμ, αλλά μπορεί όμωςνα υπάρχουν και άλλα έθνη εκεί που θα πατάνε και θα περπατάνε επάνω σταΙεροσόλυμα;

Εκτός αν παντού σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πλέον όλες οι φυλές και γλώσσες, εκτός όμως από εκεί όπου θα απαγορεύεται δια ροπάλου!

Και ακόμη. Με την λέξη «Ιερουσαλήμ» εννοεί μόνο την Ιερουσαλήμ η και όλο το κράτος του Ισραήλ; Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές η Αγία Γραφή και ο Κύριός μας χρησιμοποιεί το μέρος για το όλον και το όλον για το μέρος.

Και φυσικά εάν και εμείς στεκόμασταν στην κατά γράμμα ερμηνεία, θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να ισχυριστούμε ότι εδώ ο Κύριός μας, μας μιλάει μόνον για τηναπελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και όχι ολόκληρου του Ισραήλ· αλλά και άλλα πολλά τέτοια λογοπαίγνια και ανοησίες θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, εάν ακολουθούσαμε το σκεπτικό όλων αυτών των σύγχρονων και «σοφών» ερμηνευτών των Γραφών.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να δούμε το πνεύμα του συγκεκριμένου χωρίου προκειμένου να κατανοήσουμε ορθώς τα λόγια του Κυρίου μας και όχι να σταθούμε μόνο στο γράμμα του νόμου.

Το νόημα λοιπόν και το πνεύμα του ανωτέρου χωρίου είναι ότι όταν επιστρέψουν οιΕβραίοι πίσω στην πατρίδα τους και ξαναφτιάξουν κράτος, τότε «οι καιροί των εθνών» θαέχουν ουσιαστικά τελειώσει.

Μπορεί μεν τυπικά, να μην έχουν τελειώσει ακόμη, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά συν τω χρόνω, αφού όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνον τους για να γίνουν και να εξελιχθούν.

Όπως ακριβώς όταν φυτεύεις έναν σπόρο, ο σπόρος αυτός δεν σου δίνει αμέσως καρπό. Θέλει τον δικό του χρόνο μέχρι να φτάσει να σου δώσει τον καρπό του.

Όπως ακριβώς και όταν κόψεις ένα δένδρο, το δένδρο δεν ξεραίνεται αμέσως, αλλάθέλει και αυτό επίσης τον δικό του χρόνο για να ξεραθεί.

Και όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα ανεμιστήρα, που όταν βγάλουμε το καλώδιό τουαπό την πρίζα του ρεύματος, μπορεί μεν ουσιαστικά ο ανεμιστήρας να έχει «νεκρωθεί»,όμως τυπικά δεν έχει συμβεί ακόμη αφού συνεχίζει να γυρνάει και δεν σταματάειαμέσως, ακαριαία, αλλά θέλει και αυτός κάποιο «διάστημα», κάποιο «χρόνο» για να σταματήσει τελείως.

Αυτή είναι η νομοτέλεια της φύσεως και όλων των πράγματων, αφού όταν συμβαίνει έναγεγονός δεν γίνεται, ούτε εξελίσσεται, ούτε τελειώνει πάντα αμέσως, αλλά θέλει πάντα τον χρόνον του. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Είτε τους αρέσει, είτε όχι.



Εάν λοιπόν, σύμφωνα με την «Ο.Ο.Δ.Ε.», θα έπρεπε για να έχουν τελειώσει οι καιροί των εθνών το 1948, να είχαν φύγει τελείως και αμέσως τα έθνη από την Ιερουσαλήμ και οι Εβραίοι να ήταν απόλυτοι και μοναδικοί κύριοι και εξουσιαστές των Ιεροσολύμων, τότε για να συμφωνήσουμε μαζί τους, θα πρέπει να μας απαντήσουν στα κατωτέρω.

Ο Θεός πότε έκλεισε οριστικά τις πόρτες για τους Ιουδαίους;

Ποιά ημέρα και ώρα και έτος;

Όταν τον χλεύαζαν και τον κορόϊδευαν; Όταν απιστούσαν στα θαύματά Του και στονίδιον; Όταν πήραν την απόφαση να τον Σταυρώσουν; Όταν τον Σταύρωσαν; Όταν αναστήθηκε ο Κύριός μας; Όταν Ανελήφθη; Όταν είπε, πολύ πριν τον Σταυρώσουν, «ιδού αφίεται ο οίκος υμών έρημος» η όταν κατεστράφη ο Ναός του Σολομώντα το 70 μ.Χ.;

Μπορεί να μας πει κάποιος;

Αλλά και όταν έκλεισε η «πόρτα» για τους Εβραίους και άνοιξε για τα «έθνη», αυτό έγινεκατ’ ευθείαν; Αμέσως; Εν μια δηλαδή στιγμή και ώρα, όλα τα ειδωλολατρικά έθνη, πίστεψαν αμέσως στον Χριστόν και έγιναν Χριστιανοί; Και εάν ναι, πότε έγινε αυτό;

Αλλά και τότε πως υπήρξαν διάφορα «έθνη» που πέρασαν εκατοντάδες χρόνια μέχρι να πιστέψουν στον Χριστόν, αλλά και άλλα που δεν πίστεψαν ποτέ μέχρι σήμερα;

Μπορεί να μας πει κάποιος;



Και ακόμη. Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε ότι ενώ ο ίδιος Θεός έχρισε Βασιλέα τον Σαούλ, μέσω του Προφήτη Σαμουήλ, μετά λόγω της ανυπακοής του Σαούλ στο θέλημα του Θεού, ο Προφήτης του ανακοινώνει τελεσίδικα, ότι ο Θεός τον εγκαταλείπει, θα πάρει δε το στέμμα και την βασιλεία του απ’ αυτόν και θα την δώσει σε άλλο εκλεκτόΤου και συγκεκριμένα στον νεαρό τότε Δαυίδ. Στην συνέχεια δε βλέπουμε ότι ενώ οΠροφήτης βρίσκει αμέσως τον Δαυίδ στην Βηθλεέμ και τον χρίει Βασιλέα, περνούν πολλά χρόνια μέχρι τελικά να πεθάνει ο Σαούλ και να αναλάβει Βασιλιάς ο Δαυίδ.

Πως λοιπόν ενώ τον εγκατέλειψε ο Θεός και του πήρε το στέμμα και έχρισε άλλοΒασιλιά, ο Σαούλ συνέχισε να παραμένει ακόμη Βασιλιάς για πολλά χρόνια μετά;

Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει;



Βλέπουμε λοιπόν, ότι ένα και ένα δεν κάνουν πάντα δύο. Και όταν η Γραφή και ο Θεός λέει ότι θα γίνει κάτι, ένα συμβάν ένα γεγονός, αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται πάντοτεαμέσως, ακαριαία, η ότι είναι ορατό και φαίνεται σε όλους η ότι ακόμη τοαντιλαμβάνονται όλοι.

Τρανή απόδειξη είναι και ο ερχομός του Αντιχρίστου και η Δευτέρα Παρουσία, πουασχέτως με το πότε θα γίνει, (όποτε και εάν γίνει σύμφωνα με τον καθένα), δεν πρόκειται να το δει να το αντιληφθεί και να το καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου,αφού σύμφωνα με το αδιάψευστον στόμα του Κυρίου μας θα είναι «ώσπερ δε αι ημέραιτου Νώε...». [507]

Και αφού ως γνωστόν, τότε οι άνθρωποι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, ούτε πίστεψαν ότι έρχεται το Τέλος, ούτε και τώρα θα το αντιληφθούν οι περισσότεροι.

Έτσι λοιπόν και εδώ. Μπορεί μεν τα «έθνη» να είναι ακόμη στην Ιερουσαλήμ, αλλά όμως οι Εβραίοι μετά από δύο χιλιάδες περίπου χρόνια που ήταν διασκορπισμένοι και κυνηγημένοι σε όλη την γη, το 1948 επέστρεψαν πίσω στην πατρίδα τους και δημιούργησαν ξανά κράτος.

Και όχι μόνον αυτό αλλά και μετά από λίγα χρόνια, το 1967 κατέκτησαν και τηνΙερουσαλήμ και είναι πλέον στα χέρια και την εξουσία τους. Και εάν ακόμη δεν έχουν απόλυτη εξουσία και κυριαρχία και στο σημείο του Ναού του Σολομώντα θα γίνει και αυτό σύντομα, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.

Και βέβαια ας μην ξεχνάτε και την μεγάλη δύναμη και επιρροή που έχουν παγκοσμίως,ότι έχουν συγκεντρώσει όλο το χρήμα του κόσμου και ότι κινούν όλα τα νήματα της γης.



Τώρα εάν όλα αυτά δεν τους λένε τίποτε, ότι δηλαδή είμαστε στα έσχατα χρόνια, αφούσύμφωνα με τον Χριστόν, αλλά και τους Αγίους της Εκκλησίας μας, όταν η συκιά ξαναβλαστήσει, δηλαδή όταν οι Εβραίοι θα ξαναεπιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα ξαναφτιάξουν κράτος, θα έλθει το τέλος του κόσμου, και «η γενεά εκείνη που θα δει την συκιά να ξαναβγάζει φύλλα δεν θα φύγει από την ζωή μέχρι που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία μου»,[509] εμείς τι να πούμε... Ο Κύριός μας πάντως θα τους έλεγε: «Υποκριταί το μεν πρόσωπο του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε Σημεία των Καιρών ου δύνασθε γνώναι;». [510]

Ο Θεός μας δείχνει όλα τα σημάδια Του τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σιγά-σιγά, λίγο-λίγο, για να παρατηρούμε, να τα αφομοιώνουμε και να τα κατανοούμε καλύτερα.

Τώρα εάν κάποιοι δεν τα βλέπουν, δεν τα κατανοούν και δεν τα πιστεύουν η θέλουν να γίνονται όλα όπως τα θέλουν αυτοί και όποτε θέλουν αυτοί, αυτό είναι θέμα και πρόβλημα δικό τους.



Όσον αφορά δε τις βλασφημίες τους, τις “εξυπνάδες” και τα δικολαβικά του τύπου: «Αν λοιπόν οι Καιροί των Εθνών έληξαν το 1948 που λέει ο π. Μάξιμος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός έλεγε ψέματα! Με άλλα λόγια, αν ο π. Μάξιμος έχει δίκιο, ο Ιησούς Χριστός ήταν ψευδοπροφήτης!» («Ο.Ο.Δ.Ε.»)

Έχουμε να τους πούμε τα εξής, ακολουθώντας «κατά γράμμα» το σκεπτικό και την φιλοσοφία τους.



Ως γνωστόν, σύμφωνα με την διδασκαλία της Αγίας Γραφής των Αγίων Πατέρων και τηςΟρθοδόξου Εκκλησίας μας, ο Κύριός μας και Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, με τηνΑνάστασή Του, κατήργησε το κράτος και την εξουσία του Διαβόλου, καθώς και την φθοράν, την αμαρτία και τον θάνατον.

Όμως παρά ταύτα μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, εδώ και 2000 χρόνια, ο Διάβολος συνεχίζει να υπάρχει, να δοκιμάζει, να πειράζει, να ταλαιπωρεί και να βασανίζει τουςανθρώπους, ενώ ακόμα οι άνθρωποι συνεχίζουν να αμαρτάνουν και να πεθαίνουν.

Πως γίνεται αυτό και πως εξηγείται σύμφωνα με τους «σοφούς» της «Ο.Ο.Δ.Ε.», αφού οΧριστός κατήργησε τον Διάβολον και τον θάνατον, να υπάρχει ακόμη ο Διάβολος και οθάνατος;

Σύμφωνα με την «Ο.Ο.Δ.Ε.» δεν έπρεπε να υπάρχουν, αφού έχουν καταργηθεί από το 33 μ.Χ. Και εάν υπάρχουν ακόμη (πάντα σύμφωνα με την «Ο.Ο.Δ.Ε.») δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν:

α) Η η Αγία Γραφή, οι Άγιοι και η Εκκλησία μας λένε ψέματα!

β) Η ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν αληθινός Μεσσίας και Σωτήρας!!!»

Με άλλα λόγια, αν η «Ο.Ο.Δ.Ε.» έχει δίκιο, τότε η Αγία Γραφή, οι Άγιοι και η Εκκλησίαμας λένε ψέματα, και ο Ιησούς Χριστός ήταν ψευδόχριστος και ψευδοπροφήτης!»



Βλέπετε σε τι ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ και απαράδεκτες ερμηνείες, σκέψεις και συλλογισμούς μπορούν να μας οδηγήσουν οι διάφοροι αιρετικοί, πλανεμένοι και απαίδευτοι των Γραφών;

Όμως, «άπαγε της βλασφημίας» και συγχώρεσέ μας Κύριε, ακόμη και για γι’ αυτούς τους ακούσιους, υποθετικούς και κατ ἀνάγκην, απαράδεκτους συλλογισμούς μας.



Έτσι λοιπόν το έτος 1948 είναι από μόνο του μεγάλο ΣΗΜΑΔΙ και ορόσημο για το τέλος του κόσμου, πόσο μάλλον που η ημερομηνία αυτή συμπίπτει ακριβώς και με τηνερμηνεία του οράματος του Βασιλέως Ναβουχοδονόσορος!


Έβδομο και όγδοο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.


Ο Ναβουχοδονόσορας δεν έκανε 19 έτη να πάρει την Ιερουσαλήμ... Τα έτη δεν είναι 19αλλά 18



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

7. «Ο Ναβουχοδονόσορας ΔΕΝ έκανε 19 χρόνια να πάρει την Ιερουσαλήμ, αλλά να την καταστρέψει! Συγκεκριμένα, την πήρε ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ, όπως μπορείτε να δείτε στους εξής λεπτομερείς πίνακες: http://www.oodegr.com/oode/istoria/israil1/ABCD.

Άρα, αν θέλει ο π. Μάξιμος να κάνει παραλληλισμό, πρέπει να υποθέσει ότι το 1967 οι Εβραίοι ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τη γη τους!!!» («Ο.Ο.Δ.Ε.»)

8. «Τα χρόνια είναι 18 και όχι 19. Στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και αν λογαριάζαμε τα χρόνια αυτά του Ναβουχοδονόσορα, ΔΕΝ είναι 19, αλλά 18, όπως μπορεί να δει ο καθένας στον ανωτέρω πίνακα!!!» («Ο.Ο.Δ.Ε.»)



Η Απάντησή μας:

Εδώ λοιπόν, κατά την γνώμη τους, και σύμφωνα με τον χρονολογικό πίνακα που αυτοί συνέταξαν, ο Ναβουχοδονόσορας δεν έκανε 19 έτη να καταλάβει την Ιερουσαλήμ, διότι την κατέλαβε από το πρώτο έτος ενθρονίσεώς του, αλλά 19 έτη έκανε να την καταστρέψει. Και δεύτερον ότι τα έτη δεν είναι 19 αλλά 18, πάλι σύμφωνα με τον χρονολογικό τους πίνακα.

Τι αγιογραφικές και αγιοπατερικές αποδείξεις μας φέρνουν και πάλι εδώ;

ΟΥΔΕΜΙΑ!



Ας ξεκινήσουμε με το δεύτερο, ότι δηλαδή τα έτη δεν είναι 19 αλλά 18.

Πραγματικά δεν ξέρω αυτοί οι «ορθόδοξοι» και «δογματικοί» κύριοι από που αντλούντελικά τις πληροφορίες τους!

Πάντως σίγουρα όχι από την Αγία Γραφή, αλλά ούτε και από τους Αγίους Πατέρες μας.

Αυτά τα 19 έτη είναι τόσο φανερά, που και ένας ανίδεος να ασχοληθεί λίγο, θα καταλάβειαμέσως ότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή 19 έτη έκανε ο Ναβουχοδονόσορας να καταλάβει πλήρως και να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα το 18ο έτος εξεστράτευσε εναντίον της Ιερουσαλήμ και το 19ο έτος της βασιλείας του την κατάλαβε όπως βλέπουμε σαφέστατα μέσα στην Αγία Γραφή.

«Και εγενήθη εν τω έτει τω ενάτω της βασιλείας αυτού εν τω μηνί τω δεκάτω ήλθεΝαβουχοδονόσορ ο βασιλεύς Βαβυλώνος και πάσα η δύναμις αυτού επί Ιερουσαλὴμ και παρενέβαλεν επ αὐτὴν και ωκοδόμησεν επ αὐτὴν περίτειχος κύκλω. 2 και ήλθεν η πόλιςεν περιοχή έως του ενδεκάτου έτους του βασιλέως Σεδεκίου ενάτη του μηνός ... Και εντω μηνί τω πέμπτω εβδόμη του μηνός (αυτός ενιαυτός εννεακαιδέκατος τω Ναβουχοδονόσορ βασιλεί Βαβυλώνος) ήλθε Ναβουζαρδάν ο αρχιμάγειρος εστώς ενώπιον βασιλέως Βαβυλώνος εις Ιερουσαλήμ...» [511] Και: «Ο λόγος ο γενόμενος παρά Κυρίου προς Ιερεμίαν εν τω ενιαυτώ δεκάτω βασιλεί Σεδεκία, ούτος ενιαυτός οκτωκαιδέκατος τω βασιλεί Ναβουχοδονόσορ βασιλεί Βαβυλώνος· και δύναμις βασιλέως Βαβυλώνος εχαράκωσεν επί Ιερουσαλήμ...». [512] Και ακόμη:

«Όντως εικοστού και ενός έτους Σεδεκίου εν τω βασιλεύειν αυτόν, και ένδεκα έτη εβασίλευσεν εν Ιερουσαλήμ, και όνομα τη μητρί αυτού Αμειτάαλ, θυγάτηρ Ιερεμίου,εκ Λοβενά. και εγένετο εν τω έτει τω ενάτω της βασιλείας αυτού, εν μηνί τω δεκάτω, δεκάτη του μηνός, ήλθε Ναβουχοδονόσορ βασιλεύς Βαβυλώνος και πάσα η δύναμις αυτού επί Ιερουσαλὴμ και περιεχαράκωσαν αυτήν και περιωκοδόμησαν αυτήν τετραπέδοις λίθοις κύκλω. και ήλθεν η πόλις εις συνοχήν έως ενδεκάτου έτους τω βασιλεί Σεδεκία... και εν μηνί πέμπτω, δεκάτη του μηνός, ήλθε Ναβουζαρδάν ο αρχιμάγειρος ο εστηκώς κατά πρόσωπον του βασιλέως Βαβυλώνος εις Ιερουσαλήμ, καιενέπρησε τον οίκον Κυρίου και τον οίκον του βασιλέως και πάσας τας οικίας της πόλεως, και πάσαν οικίαν μεγάλην ενέπρησεν εν πυρί. και παν τείχος Ιερουσαλὴμ κύκλω καθείλεν η δύναμις των Χαλδαίων, η μετά του αρχιμαγείρου...». [513]



Τι βλέπομεν λοιπόν εδώ;

α) Ότι ο Ναβουχοδονόσορ πολιορκούσε την Ιερουσαλήμ για δύο περίπου έτη. Από τον δέκατον μήνα του 9ου έτους της Βασιλείας του Σεδεκία μέχρι και τον πέμπτο μήνα του 11ου έτους του Σεδεκία.

Πόσο διάστημα είναι αυτό; 18 μήνες.

β) Ότι το 10ο έτος του Σεδεκία ήταν το 18ο έτος της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα.

γ) Ότι το 11ο έτος του Σεδεκία ήταν το 19ο έτος της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα.



Άρα σαφέστατα φαίνεται ότι το 19ο έτος της Βασιλείας του, ο Ναβουχοδονόσορ, απότότε που ανέλαβε βασιλιάς της Βαβυλώνος, το 605 π.Χ. και έκανε την πρώτη νίκη τουεναντίον της Ιερουσαλήμ, μέχρι τότε που κατέλαβε και κατέστρεψε ολοκληρωτικά τηνΙερουσαλήμ το 586 π.Χ., είναι ακριβώς 19 έτη και όχι 18 όπως ισχυρίζονται οι της «Ο.Ο.Δ.Ε.».

Εμείς απ’ ο,τι βλέπετε σας παραπέμπουμε στην Αγία Γραφή, και όχι σε πίνακες δικούς μας η δικές μας απόψεις, αλλά στο θεόπνευστο κείμενο της πίστεώς μας.

Τι θα δεχθούμε λοιπόν την γνώμη και τους πίνακες της «Ο.Ο.Δ.Ε.» η την Αγία Γραφή;

Και για να χρησιμοποιήσω και πάλιν την λογική και την συλλογιστική την δική τους πουέλεγαν παραπάνω:

«Αν λοιπόν οι Καιροί των Εθνών έληξαν το 1948 που λέει ο π. Μάξιμος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός έλεγε ψέματα! Με άλλα λόγια, αν ο π. Μάξιμος έχει δίκιο, ο Ιησούς Χριστός ήταν ψευδοπροφήτης!» (ΟΟΔΕ)

Αν λοιπόν τα χρόνια δεν ήταν 19, αλλά 18 που λέει η «Ο.Ο.Δ.Ε.», τότε η Αγία Γραφή και οι Άγιοί μας λένε ψέματα.

Με άλλα λόγια αν η «Ο.Ο.Δ.Ε.» έχει δίκαιο, τότε οι Προφήτες της Π.Δ. ήτανΨευδοπροφήτες!

Άπαγε της βλασφημίας! Τι μας αναγκάζουν και λέμε οι αιρετικοί...



Τώρα όσον αφορά το πρώτο θέμα, ότι δηλαδή η Ιερουσαλήμ κατελήφθη από τον Ναβουχοδονόσορα από το πρώτο έτος της βασιλείας του, έχουμε να πούμε τα εξής.

Εάν πράγματι έγινε αυτό, τότε πως είναι δυνατόν να λέγει η Γραφή ότι, στο 18ο έτος της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα τα στρατεύματα του Ναβουχοδονόσορα περικύκλωσαν την Ιερουσαλήμ και έπειτα από 18 μήνες πολιορκία στο 19ο έτος της βασιλείας του την κατέλαβε ολοκληρωτικά; [514]

Πως γίνεται κάποιος που ήδη έχει καταλάβει μια πόλη, 18 χρόνια πριν, να πρέπει πάλι να την περικυκλώσει για να εισέλθει σε αυτήν μετά από 18 ολόκληρα χρόνια;

Αλλά ακόμα και εάν ανατρέξουμε στις δήθεν «αξιόπιστες» πηγές τους και κοιτάξουμε τον πίνακα που οι ίδιοι έχουν συντάξει και στον οποίο οι ίδιοι μας παραπέμπουν, για να δούμε ότι από το πρώτο έτος του Ναβουχοδονόσορα κατελήφθη η Ιερουσαλήμ, κοιτάξτε τι γράφουν σε αυτόν:

«η Ιερουσαλήμ πολιορκήθηκε στις 16 Μαρτίου του 597 π.Χ.» και λίγο πιο κάτω ότι: «Η Ιερουσαλήμ κυριεύθηκε τον Ιούλιο του 587 π.Χ.» [515] (!!!;;;)

Δηλαδή δεν ξέρουν ούτε τι γράφουν αλλά ούτε και τι λένε. Αφού από την μία επιμένουν ότι ο Ναβουχοδονόσορας κατέλαβε την Ιερουσαλήμ το 604 π.Χ. αλλά από την άλλη μας λένε ότι το 597 π.Χ. την πολιόρκησε, και το 587 π.Χ. κυριεύθηκε η ήδη κυριευμένη απότο 604 π.Χ. !!!

Τώρα πως γίνεται να έχεις καταλάβει μια πόλη το 604 π.Χ. και μετά από επτά χρόνια το 597 π.Χ. να την πολιορκείς ξανά και μετά από 10 χρόνια, το 587 π.Χ. να την κυριεύεις, μόνο αυτοί οι τόσο «επιστήμονες» και «αυθεντίες» των Γραφών το γνωρίζουν.



Τώρα όσον αφορά και πάλιν το ψευδοεπιχείρημά τους ότι:

«Ο Ναβουχοδονόσορας ΔΕΝ έκανε 19 χρόνια να πάρει την Ιερουσαλήμ, αλλά να την καταστρέψει! ... Άρα, αν θέλει ο π. Μάξιμος να κάνει παραλληλισμό, πρέπει να υποθέσει ότι το 1967 οι Εβραίοι ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τη γη τους!!!» («Ο.Ο.Δ.Ε.»)

Έχουμε να τους πούμε τα εξής:

Όταν και εάν γίνετε ποτέ αληθινά ορθόδοξοι, αγαπητοί (αιρετικοί) κύριοι της «Ο.Ο.Δ.Ε.» θα μάθετε και θα καταλάβετε ότι:

Άλλο τύποι και σκιές και άλλο αλήθεια και πραγματικότητα, αφού ουδέποτε ο «τύπος», η«σκια» τα «σύμβολα» και οι «προτυπώσεις» δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο με τηναλήθεια, την ουσία και την πραγματικότητα.

Και ότι, σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται να εφαρμόζουν και να ταιριάζουν τα πάντα σεόλα τα αναφερόμενα, και να έχουν απόλυτη αντιστοιχία όλοι οι τύποι και οι συμβολισμοί.

Λέγει σχετικά ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας:

«Όταν διατυπώνεται λόγος θεωρίας πνευματικής για ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για να υποτυπώσει τον Σωτήρα μας Χριστό, είναι ανάγκη ο σοφός και ο γνώστης ναεξετάζει ποιά πρέπει να θεωρεί άχρηστα για αυτόν το σκοπό του, και ποιά πάλι χρήσιμα και απαραίτητα και που πάρα πολύ από τη φύση τους ωφελούν τους ακροατές... Δεν είναι λοιπόν όλα χρήσιμα για τις πνευματικές θεωρίες όσα λένε τα γράμματα και οι τύποι,αλλά αν παρουσιασθεί το πρόσωπο κάποιου που να έχει πάνω του τον τύπο του Χριστού, θα προσπεράσομε εύλογα τα ανθρώπινα και θα σταθούμε στα αναγκαία μόνο, προσαρμόζοντας παντού το ωφέλιμο από τη φύση του στο σκοπό που επιδιώκομε». [516]

Και ο Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας:

«Σημαίνεται ουν ως εν τύπω τω Ιωνά το κατά Χριστόν μυστήριον· πλην ου δια πάντων δει ζητείν την ομοιότητα· ουδέ καθάπαξ της ιστορίας απαιτητέον ημάς προς πνευματικήν θεωρίαν στρέφειν. Καθόλου γαρ ειπείν, επειδάν τινα των πάλαι αγίων εις τύπον του Χριστού λέγωμεν γεγονέναι, ου χρη ζητείν δια πάντων την ομοιότητα. Οίον Μωϋσήν λέγομεν τύπον γεγενήσθαι Χριστού». [517]

Ένα παράδειγμα:

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τους Αγίους μας η θυσία του Ισαάκ συμβόλιζε την θυσία τουΙησού Χριστού. Βλέπουμε όμως ότι τελικά δεν θυσιάστηκε ο ίδιος ο Ισαάκ, αλλά ένακριάρι, που συμβόλιζε την ανθρώπινη φύση του Χριστού.

Άρα σύμφωνα με την «Ο.Ο.Δ.Ε.» για να έχει απόλυτο εφαρμογή και παραλληλισμό οτύπος με την αλήθεια, η θα έπρεπε να θυσιαστεί ο ίδιος ο Ισαάκ αντί του κριου η θαέπρεπε στην θέση του Χριστού μας να θυσιαστεί ένα κριάρι. Και εάν το προχωρήσουμε και άλλο μιας και ο Ισαάκ ήταν πολύ μικρός στην ηλικία όταν έγινε η θυσία, θα έπρεπεκαι ο Κύριός μας να μη θυσιαζόταν 33 ετών, αλλά στην ίδια ακριβώς ηλικία με τονΙσαάκ!

Άλλο παράδειγμα:

Σύμφωνα με τους Αγίους μας ο Μωϋσής ήταν τύπος του Χριστού.

«Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν ο Μωϋσής ως τύπος του Χριστού». [518]

Άρα κατά «Ο.Ο.Δ.Ε.» θα έπρεπε, για να έχει απόλυτο εφαρμογή και παραλληλισμό οτύπος με την αλήθεια, αφού ο Μωϋσής τραύλιζε και ήταν προτύπωση του Χριστού μας,ο Χριστός μας να ψεύδιζε και αυτός.

Η επειδή ο Μωϋσής σκότωσε κάποιον Αιγύπτιο να σκοτώσει και ο Χριστός μας ένανΑιγύπτιον.

Και ένα ακόμη.

Ως γνωστόν τοις πάσι ο Προφήτης Ιωνάς συμβόλιζε τον Κύριόν μας. Γι’αυτό και οΧριστός μας τον αναφέρει σαν προτύπωσή του για την τριήμερη ταφή και Ανάστασή Του. [519]

Ναι αλλά ο Ιωνάς δεν σταυρώθηκε ούτε πέθανε, ούτε ετάφη, ούτε ανεστήθη. Απλά τον κατάπιε ένα κήτος και μετά από τρεις ημέρες τον εξέμεσε ζωντανό.

Άρα σύμφωνα και πάλι με την «πάνσοφη» «Ο.Ο.Δ.Ε.» για να έχει απόλυτη εφαρμογή και παραλληλισμό ο τύπος με την αλήθεια, θα έπρεπε η ο Ιωνάς να πάθαινε ο,τι ακριβώς έπαθε ο Κύριός μας, η ο Χριστός να υπέμενε ο,τι ακριβώς έπαθε και ο Ιωνάς. Δηλαδή να τον καταπιεί ένα κήτος και μετά από τρεις ημέρες να τον βγάλει έξω ζωντανό...

Και εάν συνεχίζαμε θα γράφαμε πολλά άλλα τέτοια παρόμοια...



Όλα αυτά όμως είναι ανόητα και βλάσφημα πράγματα που εφευρίσκουν οι αιρετικοί και πλανεμένοι για να επιβεβαιώσουν τις θέσεις τους!!!

Άλλο λοιπόν τύπος και σκια και άλλο αλήθεια αγαπητοί μου.

Αλλά από που και πως να τα μάθετε εσείς όλα αυτά, αφού μέχρι «χθες» ακόμημαθητεύατε σε αιρετικούς. [520] Γι’ αυτό καλύτερα μέχρι τότε να μην μιλάτε καθόλου,αλλά να κλαίτε τις αμαρτίες και τις πλάνες σας...


Ένατο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.



Αυθαίρετη η εφαρμογή των 70 ετών στην γέννηση του Αντιχρίστου Δεν έχει καμμία σχέση η γέννηση με την εμφάνισή του



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

9. «Είναι αυθαίρετη η εφαρμογή των (70) ετών στη γέννηση του Αντιχρίστου. Μια συνεπής εφαρμογή προφητείας, θα είχε σχέση με την ΕΜΦΑΝΙΣΗ του Αντιχρίστου, και όχι με τη γέννησή του, η οποία δεν έχει την παραμικρή ιστορική σημασία. Στην Αγία Γραφή δεν έχουμε καμία σχετική προφητεία, που να εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο!».





Η Απάντησή μας:

Εδώ τι μας λένε! Ότι, η γέννηση του Αντιχρίστου είναι ένα γεγονός ασήμαντο, το οποίοναυτό καθ’ εαυτό δεν έχει την παραμικρή ιστορική αξία.

Σημασία έχει μόνο η εμφάνισή του.

Τι αγιογραφικές και αγιοπατερικές αποδείξεις μας φέρνουν και πάλιν εδώ; ΚΑΜΜΙΑ!

Τώρα, το πως μπορεί η γέννηση του Αντιχρίστου η οποία έχει άμεση σχέση με τονερχομόν του και την εμφάνιση του (αφού μάλιστα θα γίνει 30 χρόνια μετά από από την γέννησή του) να είναι ασήμαντο γεγονός και να μην έχει καμμία ιστορική αξία, αυτό μόνον η «Ο.Ο.Δ.Ε.» το γνωρίζει γι’ αυτό και το αφήνω τελείως ασχολίαστο...



Όσον αφορά τον ισχυρισμό τους ότι “δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή καμμία σχετική προφητεία που να εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο” είναι κι αυτό ψευδές και ανακριβές.

Το ίδιο έχει εφαρμοστεί ακριβώς με παρόμοιο τρόπο και στον υπολογισμό της Γεννήσεως του Χριστού, όπου οι Άγιοι Πατέρες ερμηνεύοντας την σχετική Προφητεία του Δανιήλ με τις 70 εβδομάδες ετών που χωρίζονται σε 7 εβδομάδες ετών σε 62εβδομάδες ετών και σε 1 εβδομάδα ετών δηλαδή μία επταετία, έβγαλαν χρονολογικάεπακριβώς πότε θα γεννηθεί και θα σταυρωθεί ο Χριστός, πότε θα συμβούν κάποια σημαντικά γεγονότα για τους Εβραίους, αλλά και το πότε θα έλθει ο Αντίχριστος. [521]


Δέκατο Επιχείρημα της ΟΟΔΕ.


Δεν υπάρχει καμμία σχέση μεταξύ Χριστού και Αντιχρίστου



Γράφει η «Ο.Ο.Δ.Ε.»:

10. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει αυτή η υπόθεση, του διαχωρισμού 70 ετών που μοιράζονται στον Χριστό και στον Αντίχριστο. Όχι μόνο επειδή όπως δείξαμε ΔΕΝ υπάρχει θέμα 70 ετών, αλλά επίσης επειδή δεν τίθεται ζήτημα σχέσης Χριστού και Αντιχρίστου!» (Ο.Ο.Δ.Ε.)


Η Απάντησή μας:

Και εδώ πάλιν τι αγιογραφικές και αγιοπατερικές αποδείξεις μας φέρνουν; ΚΑΜΜΙΑ!

Μα αγαπητοί μας κύριοι, εάν δεν υπάρχει σχέση Χριστού και Αντίχριστου, για ποιό λόγο οι Άγιοι Πατέρες μας τον ονόμασαν Αντίχριστο;

Όλη η χορεία των Αγίων, μας διδάσκει ότι ο Αντίχριστος θα προσπαθήσει σε όλα να μιμηθεί το Χριστό. Θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι αυτός είναι ο αναμενόμενοςμεσσίας και όχι ο Ιησούς Χριστός.

Όλη του η ζωή θα είναι μία κακέκτυπη αντιγραφή της ζωής του Κυρίου μας και τώραέρχονται αυτοί οι κύριοι και λένε, ότι δεν τίθεται σχέση Χριστού και Αντιχρίστου!

Λέγει χαρακτηριστικά, ο Άγιος Ιππόλυτος:

«Κατά πάντα γαρ εξομοιούσθαι βούλεται ο πλάνος τω υιώ του θεού. λέων μεν οΧριστός, και λέων μεν ο αντίχριστος. βασιλεύς ο Χριστός και βασιλεύς επίγειος ο αντίχριστος. εδείχθη ο σωτήρ ως αρνίον και αυτός ομοίως φανήσεται ως αρνίον,ένδοθεν λύκος ων. εμπερίτομος ήλθεν ο σωτήρ εις τον κόσμον, και αυτός ομοίως ελεύσεται. απέστειλεν ο κύριος τους αποστόλους εις πάντα τα έθνη, και αυτός ομοίωςπέμψει ψευδαποστόλους. συνήγαγε τα διεσκορπισμένα πρόβατα ο σωτήρ, και αυτόςομοίως επισυνάξει τον διεσκορπισμένον λαόν των Ιουδαίων. έδωκεν ο κύριος σφραγίδα τοις εις αυτόν πιστεύουσιν, και αυτός δώσει ομοίως. εν σχήματι ανθρώπου εφάνη οκύριος, και αυτός εν σχήματι ανθρώπου ελεύσεται. ανέστησεν ο σωτήρ και απέδειξε τηναγίαν σάρκα αυτού ως ναόν, και αυτός αναστήσει τον εν Ιεροσολύμοις λίθινον ναόν». [522]

Προσέξτε, μέχρι εδώ θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε την άγνοια, την πλάνη και τα ψεύδη τους.

Όμως το να λένε ότι δεν υπάρχει καμμία σχέση μεταξύ Χριστού και Αντιχρίστου, αυτό είναι πολύ περίεργο και ύποπτο και δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνον είναι τελείως πλανεμένοι και αιρετικοί, αλλά και ότι ίσως εξυπηρετούν αλλότρια σχέδια και σκοπούς,αφού προσπαθούν ύπουλα, να εφησυχάσουν τους αδαείς, έστω, πιστούς!


Και όσον αφορά το θέμα των 70 ετών που μοιράζονται μεταξύ του Χριστού καιΑντιχρίστου, είχα ήδη καταθέσει μέσα στο βιβλίο μου τις μαρτυρίες του Προφήτη Δανιήλ (κεφ. θ ) και του Αγίου Ιππολύτου, [523] που αναφερόταν σε μία «τελευταίαεβδομάδα», όπου εκεί δείχνει ότι στο μέσο της εβδομάδος φεύγει ο Χριστός και έρχεται ο Αντίχριστος.

Όμως πως είναι δυνατόν εάν η εβδομάδα αυτή ήταν μόνον 7 έτη και όχι 70, να μην έχει έλθει ακόμα ο Αντίχριστος, αφού ο Χριστός «έφυγε» το 33 μ. Χ. και σήμερα έχουμε2011;

Ενώ 33,5 περίπου τα χρόνια του Χριστού και 36,5 περίπου τα χρόνια του Αντιχρίστου(1983-2018) μας κάνουν 70 χρόνια. (Περισσότερα βλέπε βιβλίο «Ο Αντίχριστος Ήλθεν1983, 2013 σελ. 195-198).


Και κάτι τελευταίο επειδή το αναφέρουν συνέχεια, για τα εβδομήντα έτη.

Σε όλη την Αγία Γραφή το έθνος του Ισραήλ, ο ναός του Σολομώντος, οι τιμωρίες που δέχεται ο λαός αυτός και τα 70 χρόνια, συνδέονται "τυχαία" σχεδόν υπό τις ίδιεςσυνθήκες.

Αυτό, όλους εμάς που πιστεύουμε στον Θεό και στην Αγία Γραφή δεν πρέπει να μαςαφήνει απροβλημάτιστους.

α) Προσκυνούσαν οι Εβραίοι τα είδωλα αντί του Αληθινού Θεού, τους τιμωρεί ο Θεός με 70 χρόνια σκλαβιάς και εξορίας στην Βαβυλώνα, ενώ στο ίδιο διάστημα καταστρέφεται και ο ναός του Σολομώντος.

β) Προδίδουν και Σταυρώνουν τον Υιό και Λόγο του Θεού, και πάλι μέσα σε 70 χρόνιαέρχεται η τιμωρία, που ήταν ο διασκορπισμός του Εβραϊκού λαού σε όλην την οικουμένη και η δεύτερη καταστροφή του Ναού τους, όταν το 70 μ.Χ. ο Τίτος κατέστρεψεολοσχερώς τα Ιεροσόλυμα και τον ναό του Σολομώντα συθέμελα.

Δυό τόσες μεγάλες και σημαντικές συμπτώσεις παύουν να είναι σύμπτωση, αλλά έχωτην προσωπική γνώμη ότι είναι ΣΗΜΑΔΙ, ΜΗΝΥΜΑ, όπως θέλετε πέστε το, από τον Θεό.

γ) Τώρα τι έχουμε; Έχουμε την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ θα φέρει τον Αντίχριστο, τρίτη τρομερή αμαρτία για την ανθρωπότητα, (*) ο οποίος θα χτίσει πάλι τον Ναό του Σολομώντος.

Εσείς λοιπόν τι λέτε, δεν θα τιμωρηθούν κι αυτή την φορά;

Θα τιμωρηθούν.

Πότε; Είμαι σίγουρος ότι μόνοι σας θα έχετε ήδη απαντήσει σε αυτό.

Σε 70 χρόνια, δηλαδή το 1948+70=2018.


Αυτά λοιπόν, όσον αφορά την απάντησή μας στην «Ο.Ο.Δ.Ε.».

Κανονικά, ίσως δεν θα έπρεπε να μπούμε καν στον κόπο να απαντήσουμε, γιατίόπως θα διαπιστώσατε ήδη πολλοί από εσάς, όλα όσα έγραψαν ήταν εντελώς ανάξια λόγου και σχολίων, αφού όλες οι θέσεις και τα επιχειρήματά τους ήταν αστήρικτα, αναπόδεικτα και χωρίς αγιογραφικές και αγιοπατερικές μαρτυρίες.

Ας είναι όμως! Για το χατήρι όλων των αδελφών μας, που έτυχε να μην γνωρίζουν ηνα μην είχαν την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθούν οι ίδιοι με το θέμα, και έτυχενα επηρεαστούν απλώς και αφελώς από την «Ο.Ο.Δ.Ε.», πιστεύω ότι τελικά άξιζετον κόπο, αυτή η αναφορά μας στο όλον ζήτημα!


Και τέλος μετά απ’ όλα αυτά έχουμε να τους πούμε τα εξής:


«Ουαί οι λέγοντες το πονηρόν καλόν και το καλόν πονηρόν, οι τιθέντες το σκότος φως και το φως σκότος, οι τιθέντες το πικρόν γλυκύ και το γλυκύ πικρόν. Ουαί οι συνετοί εαυτοίς και ενώπιον αυτών επιστήμονες». (Ησαϊας ε , 20-21)


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


481. Carl Olof Jonsson Πηγή: (http://www.oodegr.com/paratir/biblia/kte1//prologos.htm)

482. Δανιήλ ζ , 25

483. Δανιήλ ιβ’, 7-11

484. Ἀποκ. ιβ’ 6, 14

485. Ἁγ. Ιππολύτου P.G. 10,668 & ΒΕΠΕΣ 6, 109

486. Ἁγ. Κυρίλλου Ιεροσολύμων ΕΠΕ 2, 142

487. «Επτά μεν ουν καιρούς τινές επτά ενιαυτούς ψηφίζουσι...» (Αγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6,62)

488. «Επτά δε καιρούς οι μεν έφασαν επτά έτη...» (Θεοδώρητου Κύρου P.G. 81, 1365)

489. «Τοιαύτην τω Ναβουχοδονόσορ ο Δανιήλ την εξήγησιν του οράματος εποιήσατο και γέγονε πάντα κατά τον θείο χρηματισμόν. Και μανίαν νοσήσας ο βασιλεύς εκείνος δια το αλαζονικόν τε και υπερήφανον και επίτης ερήμου διατρίψας επταετίαν, ουδενός επιθεμένου τη βασιλεία αυτού, πάλιν απολαμβάνει αυτήν,ιλεωσάμενος τον Θεόν». (Ιωάννου Ζωναρά P.G. 134, 233)

490. «ΣΩΤΗΡ», Η Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης Τόμος Κ , σελ. 151 και «ΛΥΔΙΑ», Η Παλαιά Διαθήκη κατά τους Ο’ Τομ. 7ος σελ. 69

491. Ἁγίου Ειρηναίου P.G. 7, 1202

492. Ἁγίου Ιππολύτου P.G. 10, 776 & ΒΕΠΕΣ 6, 217

493. Βλέπε Ησαίας ι’, 5-15

494. Ἀσκητικά Αββά Δωροθέου, σελ. 315 § 142 - Αγ. Κυρίλλου Αλεξ. ΕΠΕ 4, 118, κ.α.

495. «ο Βασιλεύς Βαβυλώνος (Ναβουχοδονόσορ) αλληγορείται εις τον διάβολον...τα δε θηρία άπερ δίδωσινο Θεός τω βασιλεί Βαβυλώνος, εισίν οι δαίμονες...» (Αγίου Μαξίμου Ομολογητού P.G. 90, 340-345)

496. Β’ Θεσ. κεφ. β’

497. «κριτήν μεν αδικίας... τον Αντίχριστον λέγει, ος υιός ων του διαβόλου και σκεύος του σατανά βασιλεύσας άρξεται και κατά του Θεού επαίρεσθαι». (Αγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6, 216)

498. Ἀνδρέα Καισαρείας 106, 324. Βλέπε και Αγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6, 107& 214

499. Ἰεζεκιήλ δ’, 4-6

500. Ἀριθμ. ιδ’, 33-34

501. «Φησίν ουν ο άγγελος, ότι και η Ιερουσαλήμ οικοδομηθήσεται και ο λαός σου επανελεύσεται και επί έτητετρακόσια ενενήκοντα διαμενούσιν. Αι γαρ εβδομήκοντα εβδομάδες εις τοιούτον συμψηφίζονται αριθμόν,εκάστην δ’ημέραν εις ενιαυτόν ελογίσατο» (Ιωάννου Ζωναρά P.G. 134, 252 Β)

502. Δανιήλ Β , 37-38 και Δ , 17-19

503. Δανιήλ Β , 28

504. Ἱερεμίας ΚΕ’,11

505. Β Κορ. γ , 6

506. Ρωμ. ια’, 25-33

507. Λουκᾶ κα , 24

508. Ματθ. κδ , 37

509. Ματθ. κδ , 32-34

510. Ματθ. ιστ’, 3

511. «Και εγενήθη εν τω έτει τω ενάτω της βασιλείας αυτού εν τω μηνί τω δεκάτω ήλθε Ναβουχοδονόσορ ο βασιλεύς Βαβυλώνος και πάσα η δύναμις αυτού επί Ιερουσαλὴμ και παρενέβαλεν επ αὐτὴν και ωκοδόμησεν επ αὐτὴν περίτειχος κύκλω. 2 και ήλθεν η πόλις εν περιοχή έως του ενδεκάτου έτους του βασιλέως Σεδεκίου ενάτη του μηνός 3 και ενίσχυσεν ο λιμός εν τη πόλει, και ουκ ήσαν άρτοι τω λαώ της γης. 4 και ερράγη η πόλις, και πάντες οι άνδρες του πολέμου εξήλθον νυκτός οδόν πύλης της ανά μέσον των τειχών, αύτη η εστι του κήπου του βασιλέως, και οι Χαλδαίοι επί την πόλιν κύκλω. και επορεύθη οδόν την Αραβα, 5 και εδίωξεν η δύναμις των Χαλδαίων οπίσω του βασιλέως και κατέλαβον αυτόν εν Αραβὼθ Ιεριχώ, και πάσα η δύναμις αυτού διεσπάρη επάνωθεν αυτού. 6 και συνέλαβον τον βασιλέα και ήγαγον αυτόν προς βασιλέα Βαβυλώνος εις Δεβλαθά, και ελάλησε μετ αὐτοῦ κρίσιν· 7 και τους υιούς Σεδεκίου έσφαξε κατ ὀφθαλμοὺς αυτού, και τους οφθαλμούς Σεδεκίου εξετύφλωσε και έδησεν αυτόν εν πέδαις και ήγαγεν εις Βαβυλώνα. 8 Και εν τω μηνί τω πέμπτω εβδόμη του μηνός (αυτός ενιαυτός εννεακαιδέκατος τω Ναβουχοδονόσορ βασιλεί Βαβυλώνος) ήλθε Ναβουζαρδάν ο αρχιμάγειρος εστώς ενώπιον βασιλέως Βαβυλώνος εις Ιερουσαλήμ. (Δ’ Βασ . κε’, 1-8)

512. «Ο λόγος ο γενόμενος παρά Κυρίου προς Ιερεμίαν εν τω ενιαυτώ δεκάτω βασιλεί Σεδεκία, ούτος ενιαυτός οκτωκαιδέκατος τω βασιλεί Ναβουχοδονόσορ βασιλεί Βαβυλώνος· 2 και δύναμις βασιλέως Βαβυλώνος εχαράκωσεν επί Ιερουσαλήμ, και Ιερεμίας εφυλάσσετο εν αυλή της φυλακής, η εστιν εν οίκω βασιλέως, 3 εν η κατέκλεισεν αυτόν ο βασιλεύς Σεδεκίας λέγων· διατί συ προφητεύεις λέγων; ούτως είπε Κυριος· ιδού εγώ δίδωμι την πόλιν ταύτην εν χερσί βασιλέως Βαβυλώνος, και λήψεται αυτήν, 4 και Σεδεκίας ου μη σωθή εκ χειρός των Χαλδαίων, ότι παραδόσει παραδοθήσεται εις χείρας βασιλέως Βαβυλώνος, και λαλήσει στόμα αυτού προς στόμα αυτού, και οι οφθαλμοί αυτού τους οφθαλμούς αυτού όψονται, 5 και εισελεύσεται Σεδεκίας εις Βαβυλώνα και εκεί καθιείται.» (Ιερεμ. λθ’, 1-5 η Μασ. ΛΒ’)

513. «Όντως εικοστού και ενός έτους Σεδεκίου εν τω βασιλεύειν αυτόν, και ένδεκα έτη εβασίλευσεν εν Ιερουσαλήμ, και όνομα τη μητρί αυτού Αμειτάαλ, θυγάτηρ Ιερεμίου, εκ Λοβενά. 4 και εγένετο εν τω έτει τω ενάτω της βασιλείας αυτού, εν μηνί τω δεκάτω, δεκάτη του μηνός, ήλθε Ναβουχοδονόσορ βασιλεύς Βαβυλώνος και πάσα η δύναμις αυτού επί Ιερουσαλὴμ και περιεχαράκωσαν αυτήν και περιωκοδόμησαν αυτήν τετραπέδοις λίθοις κύκλω. 5 και ήλθεν η πόλις εις συνοχήν έως ενδεκάτου έτους τω βασιλεί Σεδεκία· 6 εν τη ενάτη του μηνός και εστερεώθη ο λιμός εν τη πόλει, και ουκ ήσαν άρτοι τω λαώ της γης. ...9 και συνέλαβον τον βασιλέα και ήγαγον αυτόν προς τον βασιλέα Βαβυλώνος εις Δεβλαθά, και ελάλησεν αυτώ μετά κρίσεως. 10 και έσφαξε βασιλεύς Βαβυλώνος τους υιούς Σεδεκίου κατ’ οφθαλμούς αυτού, και πάντας τους άρχοντας Ιούδα έσφαξεν εν Δεβλαθά. 11 και τους οφθαλμούς Σεδεκίου εξετύφλωσε και έδησεν αυτόν εν πέδαις, και ήγαγεν αυτόν βασιλεύς Βαβυλώνος εις Βαβυλώνα και έδωκεν αυτόν εις οικίαν μύλωνος έως ημέρας ης απέθανε. 12 και εν μηνί πέμπτω, δεκάτη του μηνός, ήλθε Ναβουζαρδάν ο αρχιμάγειρος ο εστηκώς κατά πρόσωπον του βασιλέως Βαβυλώνος εις Ιερουσαλήμ, 13 και ενέπρησε τον οίκον Κυρίου και τον οίκον του βασιλέως και πάσας τας οικίας της πόλεως, και πάσαν οικίαν μεγάλην ενέπρησεν εν πυρί. 14 και παν τείχος Ιερουσαλὴμ κύκλω καθείλεν η δύναμις των Χαλδαίων, η μετά του αρχιμαγείρου. (Ιερεμ. νβ’, 1-14)

514. Βλέπε: Δ Βασιλειῶν ΚΕ’ , 1-8 και Ιερεμ. λθ’, 1-14 η Μασ. ΛΒ’

515. http://www.oodegr.com/oode/istoria/israil1/ABCD.htm

516. Ἁγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας ΕΠΕ 24, 407 & P.G. 71, 600

517. Ἁγίου Θεοφυλάκτου Βουλγαρίας P.G. 126, 912

518. Ἁγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας P.G. 71, 600

519. Ματθ. ιβ’, 39

520. «Σημείωμα της "ΟΟΔΕ" και του "Ελληνικού Παρατηρητή της Σκοπιάς":

Κάποια μέλη μας, είναι ιδιαίτερα δεμένα συναισθηματικά με το βιβλίο αυτό. Γιατί χάριν αυτής της μελέτης μπόρεσαν να ελευθερωθούν από την οργάνωση της Σκοπιάς και να γνωρίσουν αργότερα το αληθινό Χριστιανικό Ευαγγέλιο. Είναι λοιπόν μεγάλο γεγονός γι’ αυτούς, το ότι ο Carl Olof Jonsson μας έδωσε την άδεια να συντελέσουμε στη δημοσίευση της παλαιότερης αυτή έκδοση του βιβλίου του στο Ίντερνετ, στην Ελληνική γλώσσα... Το βιβλίο αυτό, (Οι Καιροί των Εθνών Αναθεωρημένοι) μεταφράστηκε προ πολλών ετών, από το παλιό μέλος της ΟΟΔΕ και του Παρατηρητή, τον μακαριστό Αγάπιο Ματσαγκούρα (+2003), που το μετέφρασε όταν ήταν "Μάρτυς του Ιεχωβά", και βρισκόταν στη φυλακή ως αντιρρησίας συνείδησης» Πηγή: http://www.oodegr.com/paratir/ biblia/kte1//perieh.htm

521. Βλέπε Άγιο Ιππόλυτο P.G.10, 656 η ΒΕΠΕΣ 6,93-96 & Ζωναρά P.G. 134, 252 & Ιουλίου Αφρικανού P.G. 10, 81-84

522. Ἁγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6, 199

523. P.G.10, 656 η ΒΕΠΕΣ 6,93-96

524. Δανιήλ Σωσ. , 42

0 σχόλια:

ΘΕΟΤΟΚΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

FACEBOOK


Π. ΠΑΙΣΙΟΣ

Άγιος Παναγής Μπασιάς

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

TΡΙΩΔΙΟΝ

TΡΙΩΔΙΟΝ
Περιχαρῶς δεξώμεθα πιστοί, τὸ θεόπνευστον διάγγελμα τῆς Νηστείας, ὡς πρῴην οἱ Νινευῖται, καὶ αὖθις πόρναι καὶ τελῶναι, τὸ τῆς μετανοίας κήρυγμα, παρὰ τοῦ Ἰωάννου, δι' ἐγκρατείας ἑτοιμασθῶμεν πρὸς μετουσίαν, τῆς ἐν τῇ Σιὼν δεσποτικῆς ἱερουργίας, διὰ δακρύων προκαθαρθῶμεν τοῦ ἐν αὐτῇ θείου Νιπτῆρος, προσευξώμεθα ἰδεῖν τὴν τοῦ τυπικοῦ ἐνταῦθα, Πάσχα τελείωσιν, καὶ τοῦ ἀληθινοῦ ἀνάδειξιν, παρασκευασθῶμεν εἰς προσκύνησιν τοῦ Σταυροῦ, καὶ τῆς Ἐγέρσεως Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, βοῶντες πρὸς αὐτόν· Μὴ καταισχύνῃς ἡμᾶς, ἀπὸ τῆς προσδοκίας ἡμῶν φιλάνθρωπε!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Έκτρωση :

Έκτρωση :
ψυχοσωματικές επιπτώσεις (video)

ΑΓΓΕΛΟΙ

ΤΥΠΙΚΟΝ ΤΗ Μ. Χ. Ε

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού
(Περιεχόμενα)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το banner μας

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤO

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ

ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΥ
ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ

Eν κατακλείδι, παρακαλώ με ταπείνωση, Πατέρες και αδελφοί, να βοηθήσετε και εμένα τον αμαρτωλό και αδιάφορο για την σωτηρία μου, με την προσευχή σας…και έτσι να ξυπνήσω απο την αναισθησία μου και να καλώ το όνομα του Κυρίου μας για βοήθειά μου. Αμήν. (Ιερομ. Κλεόπας Ηλίε, Ρουμάνος)......

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΤΥΠΙΚΟΝ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ
ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ