ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

ΜΥΝΗΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΗ
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ
FIREFOX
ή
GOOGLE CHROME

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..




facebook twitter gplus rss

Κατεβάστε την Android εφαρμογή μας για να περιηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στο ιστολόγιο μας.


Κάθε μέρα το πρωί ...

... βάλε αρχή σε κάθε αρετή και εντολή του θεού. Και αγωνίσου
Με πολλή υπομονή
Με φόβο και μακροθυμία,
Με αγάπη θεού,
Με όλη την προθυμία ψυχής και σώματος,
Με ταπείνωση πολλή,
Με υπομονή θλίψης της καρδιάς και προσεκτική φύλαξη της
Με προσευχή πολλή
Με προσευχή για τους άλλους με στεναγμούς,
Με αγνότητα γλώσσας,
Με προσοχή στα μάτια.
Να μη οργίζεσαι κι αν ακόμα σε ατιμάζουν, αλλά έχοντας ειρήνη μέσα σου•
Να μην ανταποδίνεις κακό αντί κακού
Να μην προσέχεις τα λάθη των άλλων
Να μη δίνεις αξία στον εαυτό σου, πού είναι κάτω από όλα τα κτίσματα
Να αντιτάσσεται και να απαρνείσαι την ύλη και όλα όσα έχουν σχέση με τη σάρκα.
Να ζεις:
Με διάθεση άρσης σταυρού, Με αγωνιστικό φρόνημα, Με πτωχεία του πνεύματος,
Με άσκηση και προαίρεση πνευματική,
Με μετάνοια και δάκρυα,
Με αγώνα πολέμου,
Με διάκριση,
Με αγνότητα ψυχής,
Με φαγητό όπως πρέπει,
Δουλεύοντας με ησυχία το εργόχειρο,
Με νυχτερινές αγρυπνίες,
Υπομένοντας την πείνα και τη δίψα, το κρύο και τη γύμνια,
Κοπιάζοντας. και πάνω άπ' όλα και μαζί μ' αυτά:
Να κλείνεις ό ίδιος τον τάφο από πάνω σου σαν να έχεις πεθά¬νει,
Έχοντας το φρόνημα πώς κοντά σου βρίσκεται ό θάνατος κά¬θε στιγμή...
Θα θελήσει άραγε να ακούσει ό σύγχρονος άνθρωπος τα μηνύματα αυτά πού μας στέλνουν οι αρχαίοι ασκητές της Θηβαΐδος και οι άλλοι αντίστοιχοί τους; Θα το θελήσει;

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

H ΠΙΣΤΗ

H ΠΙΣΤΗ
Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται" Γέρων Παϊσιος

ΑΦΕΣΙΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ
ΕΠΙΚΑΛΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΔΗΣ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΘΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Δωρεά Οργάνων

Δωρεά Οργάνων
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

Η βοήθεια της Εκκλησίας

Κάνε κλικ στην εικόνα να δεις που μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια...

Blog Archive

ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ
]]> . . .
Από το Blogger.

ΟΛΑ FREE

ΟΛΑ FREE
ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

TRANSLATE


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
<< Ο θεός το τεχθέν , η δέ Μήτηρ Παρθένος , τι μείζον άλλο καινόν είδεν η κτίσις >>

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά αγαπητοί μου συγχωριανοί την Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάζουμε σήμερα, εορτάζουμε τον σαρκωθέντα θεόν μας.


Όταν Αγαπητοί μου αδελφοί ο άνθρωπος την εποχή εκείνη είχε φτάσει σε οριακό σημείο , η αμαρτία ήταν η αρχή του παντός τότε ο θεός μας αποφάσισε να δώσει στην ανθρωπότητα την σωτηρία με την ενσάρκωση του θεού και λόγου τον Ιησούν Χριστόν .

Το μεγάλο και ακατάληπτο γεγονός της γεννήσεως του Ιησού Χριστού έγινε κατά την χρονολογία της ορθοδόξου εκκλησίας μας το έτος 5.508 από την δημιουργία του κόσμου, και επειδή ο κόσμος πριν την Γέννηση ήταν ο παλαιός κόσμος με την Γέννηση του Χριστού ορίστηκε η αρχή του νέου κόσμου αρχίζοντας από το 1 ( ένα) .

Τότε βασιλέας της Ιουδαίας ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας ο οποίος έλαβε την βασιλεία από τον Αυτοκράτορα της Ρώμης και καταδυνάστευε για 33ολόκληρα χρόνια τον Ιουδαϊκό λαόν.

Σε μια κατάσταση τρομακτική ζούσε ο λαός της Ιουδαίας όταν γεννήθηκε ο Μεσσίας , για να πληρωθεί η προφητεία του Πατριάρχου Ιακώβ τη οποία είχε πει πριν 1818 έτη λέγων : <<Ούκ εκλείψειν άρχων εξ Ιούδα και ηγούμενος εκ των μηρών αυτού έως αν έλθει και αυτός προσδοκία των εθνών.>>

Ο Σωτήρας Χριστός γεννήθηκε μεταξύ δυο ζώων ενός βόος και ενός όνου , έτσι εκπληρώνονται οι προφητικοί λόγοι των προφητών << εν μέσω δυο ζώων γνωσθήση>>.

Αν και διαφορετικά αυτά τα δύο ζώα σημαίνει ότι η πίστη θα θριαμβεύσει και θα διασωθεί μέσα από τους ειδωλολάτρες

Και ενώ στην γή τόσο φτωχικά και τόσο πενιχρά υποδέχεται τον Γεννηθέντα σωτήρα Χριστό τον σωτήρα όλου του κόσμου, ο ουρανός πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς το κοσμοσωτήριο αυτό μεγάλο γεγονός.

Οι ποιμένες που βρίσκονται στην Βηθλεέμ ακούν ουράνια άσματα το

<< Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γής ειρήνην εν ανθρώποις ευδοκία>> .

Δύο χρόνια πρίν γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός μας φάνηκε στην ανατολή ένα άστρο ασυνήθιστο σε όλα τα πέρατα του κόσμου ένα άστρο όπου δήλωνε το μεγάλο γεγονός της γεννήσεως , στους τρεις μάγους ( Γιάσπαρς , Βαλτάσαρ, και Μελικούμ ), αυτοί περπατώντας και ακολουθώντας το άστρο αυτό για δύο ολόκληρα χρόνια φτάνουν σήμερα να προσκυνήσουν τον σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου όλου, τον Ιησού Χριστό.

Προσφέρουν τίμια δώρα : Χρυσόν ως Βασιλέα Λίβανο ως θεόν, και Σμύρναως άνθρωπον.

Μέγα το μυστήριο που εορτάζουμε σήμερα Αγαπητοί μου αδελφοί , ο θεός γίνεται ταπεινός άνθρωπος , ο Απερίγραπτος περιγράφεται, ο Ασώματοςενσαρκώνεται, ο Αόρατος γίνεται ορατός, εκείνος που έπλασε τον κόσμο όλον μόνο με τον θείο λόγο του σήμερα γίνεται επίγειος και πλάττετε και κτίζεται.

Εκείνος που δεν χωρείτε ούτε στον ουρανό , ούτε στην γή, σήμερα χωράει σε φάτνη αλόγων και ζώων .

Τι μεγαλείο Αγαπητοί μου αδελφοί το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας τριάδος έλαβε σάρκα και μορφή όλος εν ουρανό και όλος εν τη γή ως αχώρητος και ως υιός των ανθρώπων.

Βλέπουμε να γεννάτε σήμερα ο Ιησούς Χριστός σε καιρό χειμώνα , διότι έτσι καταπαύει τον κακόν χειμώνα της αμαρτίας και ανατέλλει το έαρ της θεογνωσίας, γεννήθηκε χειμώνα για να αφανίσει την πλάνη του διαβόλου και να μας δείξει την άνοιξη του θελήματος του.

Γεννήθηκε χειμώνα για να χαλάσει το μεσότοιχο της έχθρας μεταξύ του ουρανού και της γής.

Γεννήθηκε χειμώνα για να ενώσει τα ουράνια δηλαδή τους αγγέλους με τα επίγεια δηλαδή τους ανθρώπους.

Γεννήθηκε ο Σωτήρας μας νύκτα για να εξαφανίσει το σκότος της αμαρτίας ,και να ανατείλει το φώς της αληθείας και της δικαιοσύνης , για να φωτίσει και να ζωογονήσει τους σκοτεινούς οφθαλμούς της ψυχής του ανθρώπου. Καθώς μας λέει και ο προφήτης Ησαΐας

<< ο λαός καθήμενος εν σκότει της αγνοίας είδε φώς Μέγα>>.

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά και αγαπητοί μου συγχωριανοί την μεγαλύτερη ημέρα ολοκλήρου της ανθρωπότητος , ολοκλήρου της χριστιανοσύνης εορτάζουμε σήμερα, γιατί χωρίς την Γέννηση δεν θα υπήρχε χριστιανός επί της γής, δεν θα υπήρχε η αλήθεια , και τα πάντα θα ήταν ένα χάος.

Σήμερα Αγαπητοί μου η Γέννηση του θεανθρώπου Ιησού Χριστού έρχεται σε μια εποχή τρομερά δύσκολη όπου έχουν χαθεί οι αξίες του ανθρώπου, αλληλοσπαραγμοί έχουν κατακυριεύσει την ανθρωπότητα όλη.

Κάθε ημέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό που περνά σε όλο τον κόσμο μαρτυρούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, όλο και περισσότεροι νέοι μας χάνονται, είτε στα ναρκωτικά, στις εμφύλιες συρράξεις , στον πόλεμο της σάρκας και του εύκολου χρήματος, αλλά και στις αιρέσεις .

Οι μεγάλοι της γής κωφεύουν και αντί να φροντίζουν για αγάπη και ζωή αντίθετα αυτοί φτιάχνουν όπλα ξοδεύοντας δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια γιατί για να τα στρέψουν εναντίον των συνανθρώπων μας, όταν ένα κουτί γάλα αρκεί για να σωθεί μια ζωή στις φτωχές χώρες του πλανήτη μας, ένα μεγάλο γιατί άνθρωπε κατάντησες έτσι θα ακούγεται από τον θεον μας.

Σήμερα Αγαπητοί μου αδελφοί μας δίνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία να ξαναγεννηθούμε και εμείς μαζί με τον σωτήρα Ιησού Χριστό, να αφήσουμε τον παλαιόν άνθρωπο και να ενδυθούμε με τον νέον άνθρωπο , της αγάπης της συγχωρήσεως, τον άνθρωπο που θα προσφέρει αγάπη αντί πολέμους, τον άνθρωπο που θα αγωνίζεται και θα παλεύει για να σώζει τα παιδιά και τους συνανθρώπους μας, τον άνθρωπο της πραότητας και της ομονοίας.

Χριστός γεννάτε δοξάσατε ψάλλουμε, αδελφοί μου Χριστός γεννάτε δοξάσατε για μια καινούργια νέα αρχή σε όλο τον κόσμο σε όλη την γή όπου υπάρχει άνθρωπος, μια αρχή με γερά θεμέλια γερές βάσεις γιατί θα στηρίζεται και θα έχει οδηγό και όπλο ζωής τον έναν θεόν τον Ιησούν Χριστόν.

Εμπρός αδελφοί μου στην οικογένεια στην καρδιά μας στην ζωή μας στους νέους μας , σε όλους τους λαούς της γης ας αφήσουμε τον Ιησούν Χριστόν να μπει μέσα μας και να μας οδηγήσει .

Εύχομαι εκ βάθους καρδίας σε όλους χρόνια πολλά καλά και ευλογημένα , και το νέο έτος που θα έρθει να μας βρεί πιο ανθρώπους πιο αγαπημένους πιο μονιασμένους και κυρίως ο θεός μας να μας σκεπάζει όλους.

χρόνια πολλά να είσθε όλοι καλά.

Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης

0 σχόλια:

ΘΕΟΤΟΚΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ

FACEBOOK


Π. ΠΑΙΣΙΟΣ

Άγιος Παναγής Μπασιάς

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

TΡΙΩΔΙΟΝ

TΡΙΩΔΙΟΝ
Περιχαρῶς δεξώμεθα πιστοί, τὸ θεόπνευστον διάγγελμα τῆς Νηστείας, ὡς πρῴην οἱ Νινευῖται, καὶ αὖθις πόρναι καὶ τελῶναι, τὸ τῆς μετανοίας κήρυγμα, παρὰ τοῦ Ἰωάννου, δι' ἐγκρατείας ἑτοιμασθῶμεν πρὸς μετουσίαν, τῆς ἐν τῇ Σιὼν δεσποτικῆς ἱερουργίας, διὰ δακρύων προκαθαρθῶμεν τοῦ ἐν αὐτῇ θείου Νιπτῆρος, προσευξώμεθα ἰδεῖν τὴν τοῦ τυπικοῦ ἐνταῦθα, Πάσχα τελείωσιν, καὶ τοῦ ἀληθινοῦ ἀνάδειξιν, παρασκευασθῶμεν εἰς προσκύνησιν τοῦ Σταυροῦ, καὶ τῆς Ἐγέρσεως Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, βοῶντες πρὸς αὐτόν· Μὴ καταισχύνῃς ἡμᾶς, ἀπὸ τῆς προσδοκίας ἡμῶν φιλάνθρωπε!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Έκτρωση :

Έκτρωση :
ψυχοσωματικές επιπτώσεις (video)

ΑΓΓΕΛΟΙ

ΤΥΠΙΚΟΝ ΤΗ Μ. Χ. Ε

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού

Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητού
(Περιεχόμενα)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ  ΚΕΙΜΕΝΑ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το banner μας

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤO

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ

ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΥ
ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ

Eν κατακλείδι, παρακαλώ με ταπείνωση, Πατέρες και αδελφοί, να βοηθήσετε και εμένα τον αμαρτωλό και αδιάφορο για την σωτηρία μου, με την προσευχή σας…και έτσι να ξυπνήσω απο την αναισθησία μου και να καλώ το όνομα του Κυρίου μας για βοήθειά μου. Αμήν. (Ιερομ. Κλεόπας Ηλίε, Ρουμάνος)......

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΤΥΠΙΚΟΝ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ
ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ